Στο επίκεντρο οι αποζημιώσεις εξαιτίας του «Ιανού»

Πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων συνάντηση μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη με τους Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής Χρ. Τριαντόπουλο, το Γ.Γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και την συνεργάτη του Υπουργείου Οικονομικών Σοφία Μάντζαρη, παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου Ιωάννη Τέα και υπηρεσιακών παραγόντων Υπηρεσιών με επίκεντρο της συνάντησης την πορεία των αποζημιώσεων από τις καταστροφές του «Ιανού» στην περιοχή της Μαγνησίας.

Η κ. Κολυνδρίνη, εξήρε την συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Υπουργείου Οικονομικών για την ολοκλήρωση των διαδικασιών  σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων του «Ιανού», καθώς όπως επισημάνθηκε έχει ήδη ολοκληρωθεί η καταγραφή του 75% των πληγέντων εκτάσεων και θα αποπερατωθεί εντός των προσεχών ημερών το σύνολο των εκτιμήσεων.

Ο κ. Τριαντόπουλος, ανέφερε πως «ειδικά στην Μαγνησία και την Θεσσαλία οι διαδικασίες κινήθηκαν με πρωτόγνωρη ταχύτητα από την πλευρά των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο και αποτελούν σημείο αναφοράς και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι διαδικασίες καταγραφής και αποζημιώσεων, κύλησαν άμεσα και ομαλά με τους πληγέντες πολίτες να διακατέχονται από αίσθημα ικανοποίησης και συμπαράστασης από την Πολιτεία, τόσο ηθικής όσο και υλικής».

Στην συνέχεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς το υπό διαβούλευση σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κρατική Αρωγή προς επιχειρήσεις για φυσικές καταστροφές και συντονισμός σχετικών θεμάτων».

Λόγω της πρόσφατης διαδικασίας με τον «Ιανό» και την βιωματική εικόνα όλων των εμπλεκομένων έγιναν προτάσεις και διευκρινίσεις για τροποποίηση ορισμένων διατάξεων στο Νομοσχέδιο και θα καταγραφούν παράλληλα στην διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.