Στο επίκεντρο ο …χαλβάς

Επιστρέφει φέτος, στις 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Δημαρχείου στα Φάρσαλα, η 15η Γιορτή Χαλβά που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Φαρσάλων, το Επιμελητήριο Λάρισας και ο Σύλλογος Χαλβαδοποιών – Ζαχαροπλαστών.

Στόχος των 3ήμερων εκδηλώσεων, η προβολή του φημισμένου χαλβά Φαρσάλων, η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής  κληρονομιάς, η παρουσίαση και η προώθηση προϊόντων τοπικών παραγωγών και επιχειρήσεων και η ανάπτυξη εμπορικών και επαγγελματικών σχέσεων.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, πλαισιώνεται από έκθεση τοπικών προϊόντων, χορωδιακό φεστιβάλ, φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, λαμπαδηδρομία Συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών και συναυλία με Κουρκούλη- Κελεκίδου-Παπαδόπουλο.

Οι εκδηλώσεις, θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Παρασκευή στις 8 το βράδυ στην πλατεία Δημαρχείου με το 19ο Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Φαρσάλων. Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να απολαύσει γνωστά χορωδιακά τραγούδια του Ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου.

Πριν την έναρξη του Χορωδιακού Φεστιβάλ στην πλατεία Δημαρχείου στις 7 το απόγευμα θα καταλήξει η 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Το ερχόμενο Σάββατο, κορυφαία ημέρα των 3ήμερων εορταστικών εκδηλώσεων, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής, στις 8 το βράδυ προσέλευση επισήμων, στις 8.15 ξενάγηση επισήμων στα περίπτερα, στις 8.45 χαιρετισμοί Επισήμων και στις 9.30 συναυλία με τους Νίκο Κουρκούλη, Κέλλυ Κελεκίδου, και Γιώργο Παπαδόπουλο

Οι εκδηλώσεις, θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Κυριακή με το 12ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στις 7 το απόγευμα με εκδήλωση κατά την οποία στην πλατεία Δημαρχείου θα εμφανιστούν χορευτικά συγκροτήματα Συλλόγων του Δήμου Φαρσάλων καθώς και το φιλοξενούμενο χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας. Τα χορευτικά θα τα πλαισιώνει παραδοσιακή ορχήστρα.

Σε όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργούν, εργαστήριο παρασκευής χαλβά Φαρσάλων, περίπτερο όπου θα προσφέρεται το φημισμένο προϊόν, περίπτερο πώλησης του παραδοσιακού προϊόντος, περίπτερα τοπικών παραγωγών και περίπτερα Συλλόγων και Φορέων.