Στο επίκεντρο η …ορεινή πέρδικα

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο που οργάνωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου Αθανάσιο Μανούρα, τονίζοντας ότι «οι δραστηριότητες  του  Κυνηγετικού  Συλλόγου Πύλης  συμβάλλουν στην  τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, στην ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και ειδικά να ενισχυθεί ο χειμερινός τουρισμός».

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία του κ. Νικολάου Μάνιου  Περιβαλλοντολόγου-Δασολόγου ,Επόπτης της Ε.Κ.Π. Κόζιακα και Προϊστάμενος  του Γραφείου Θήρας του Δασαρχείου Τρικάλων,  ο οποίος ανέλυσε το θέμα «Ορεινή Πέρδικα διατροφικές συνήθειες, τρόπος διαβίωσης πληθυσμού και θνησιμότητα».

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, που επισήμανε πως «το κυνήγι πέρα από χόμπι αποτελεί και μία ευκαιρία για περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά και στην τόνωση του τουρισμού στην περιοχή».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας έδωσε τα εύσημα στον Κυνηγετικό Σύλλογο για την προσφορά του στον Δήμο Πύλης, χαρακτηρίζοντας τους Κυνηγούς «φύλακες των βουνών και των δασών που συμβάλλουν συγχρόνως στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας».

Στην εκδήλωση που απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύλης στον κ. Μαράβα, στον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Πύλης Κων/νο Ζούρτο και στον πρώην Αντιδήμαρχο Κων/νο Ούτρα, παρέστη και η Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ Κατερίνα Παπακώστα, ο Γραμματέας της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηλίας Γιανναράς, και ο Πρόεδρος της Ζ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας  Ευάγγελος Μπαλατσός.