Στο …77% οι επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, το 77% των υποψηφίων των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, είναι επιτυχόντες…

Εκ των υποψηφίων που πέτυχαν εισαγωγή σε Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το 53,39% είναι κορίτσια και το 46,61% αγόρια. Επίσης, στην πρώτη τους προτίμηση πέρασε το 22,14% των υποψηφίων.

Σε γενικές γραμμές, σημειώθηκε πτώση των βάσεων στις Ανθρωπιστικές, τις Ιατρικές και τις Θετικές Σπουδές, ενώ στις Οικονομικές υπήρξε άνοδος, της τάξεως περίπου του 20%.

Επίσης, το 42% των Τμημάτων έχει βάση εισαγωγής κάτω των 10.000 μορίων, για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΓΕΛ, με το αντίστοιχο ποσοστό τμημάτων για όσους έδωσαν με το νέο σύστημα από τα ΕΠΑΛ να είναι στο 30%. Γενικότερα, το 32% των υποψηφίων των ΓΕΛ είχε επιτυχία με λιγότερα από 10.000 μόρια, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ είναι 25%.

Η πτώση των βάσεων (νέο σύστημα) οφείλεται –σύμφωνα με την Υπουργό-, στην απουσία συντελεστών βαρύτητας, που συνεπάγεται ότι όλα τα μαθήματα είναι ισοβαρή στην διαμόρφωση των μορίων και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος συνεξετάστηκαν τα μαθήματα της Έκθεσης και της Λογοτεχνίας και υπήρξαν χαμηλά αποτελέσματα.