Στο …64% στα Τρίκαλα η …επιστροφή μαθητών στα θρανία

Με όλα τα απαραίτητα και ενδεδειγμένα μέτρα για την ασφάλεια, επέστρεψαν σήμερα στα θρανία οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου στα Τρίκαλα.

Το ποσοστό των μαθητών που επέλεξαν να βρεθούν σήμερα στα θρανία των σχολικών μονάδων του Νομού, ανήλθε στο 64%, ενώ ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου επισκέφθηκε το 6ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων.

Σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή, ο Δήμος, διαθέτει 93 Καθαρίστριες (μόνιμες και με σύμβαση) στα σχολεία, εκ των οποίων οι 54 στην Β/Βάθμια Εκπαίδευση και ο καθαρισμός γίνεται από 2 βάρδιες, 2 φορές την ημέρα, πριν την έναρξη των μαθημάτων και στη διάρκειά τους από την μία βάρδια, μετά τη λήξη των μαθημάτων από τη δεύτερη βάρδια.

Έχουν δοθεί, αντισηπτικά από την Σχολική Επιτροπή και το Υπουργείο Παιδείας, γάντια, μάσκες, ποδιές για τις καθαρίστριες.

Έχει γίνει καθαρισμός των σχολείων με τα προβλεπόμενα υλικά και μέσα όλο το διάστημα που αυτά παρέμειναν κλειστά, υπήρξε πρόσθετος καθαρισμός την προηγούμενη εβδομάδα και καθαρισμός των αύλειων χώρων την προηγούμενη εβδομάδα και τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «Ο Δήμος Τρικκαίων βρίσκεται δίπλα σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, ώστε η επιστροφή στα μαθήματα να γίνεται ομαλά και με πλήρη ασφάλεια».