Στην τελική ευθεία η αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού Τρικάλων

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης και υπογράφεται το επόμενο διάστημα από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, η σύμβαση του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου, προϋπολογισμού 5,2 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση και προστασία συνολικά 14 παραποτάμων του Πηνειού ποταμού, στην Π.Ε. Τρικάλων.

Με το έργο, θα αποκαθιστούν και θα ενισχυθούν τα  αναχώματα στους παραποτάμους του Πηνειού, θα καθαριστούν οι κοίτες  από φερτά υλικά ώστε να γίνει επαναφορά του πλάτος των ποταμών και θα ενισχυθούν θεμέλια σε γέφυρες, όπου υπάρχει ανάγκη.

Το έργο αποκατάστασης  και αντιπλημμυρικής ενίσχυσης αφορούν, τον  Πορταϊκό με τους παραποτάμους του Μπεντένη, Ανάποδο και Παλαιοπόταμο (Δήμοι Πύλης και Τρικκαίων), τον Κλεινοβίτη (Δήμος Μετεώρων), τον Ίωνα (Δήμος Μετεώρων), τον Μαλακασιώτη (Δήμος Μετεώρων), τον Ληθαίο με τους παραποτάμους του Αγιαμονιώτη και Κουμέρκη (Δήμοι Μετεώρων και Τρικκαίων), τον Πάμισο (Δήμος Τρικκαίων), τον  Νεοχωρίτη (Δήμος Φαρκαδόνας), τον Μέγα (Δήμος Φαρκαδόνας) και τον Ενιπέα (Δήμος Φαρκαδόνας).