Στην «πρώτη γραμμή» ο Κώστας Σκρέκας για αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Μήνυμα σταθερότητας με Ν.Δ. έδωσε ο Κώστας Σκρέκας σε ακόμα μια περιοδεία του

Στην Μεγάλη Κερασιά, την Τρυγόνα, την Πεύκη, τον Κορυδαλλό και την Παναγιά βρέθηκε ο κ. Σκρέκας, που αναφέρθηκε «στο ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο που έδωσε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην χώρα» ενώ μίλησε και για «την σημαντική στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών απέναντι στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση».

Παράλληλα, συζήτησε με τους κατοίκους, κτηνοτρόφοι και γεωργοί στην πλειονότητά τους, τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

«Η περαιτέρω ανάπτυξη και στήριξη της Ελληνικής Περιφέρειας αποτελεί προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στόχος μας είναι τα χωριά μας να μην ερημώσουν αλλά, αντίθετα, να αποκτήσουν ξανά ζωή, με νέες θέσεις εργασίας για τους νέους. Γιατί η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στην Ελληνική Περιφέρεια.

Η μεγάλη νίκη της 21ης Μαΐου, δεν σημαίνει πως συμβιβαζόμαστε με αυτό το εκλογικό ποσοστό και καθησυχαζόμαστε. Πρέπει και στην κάλπη της 25ης Ιουνίου, η Ν.Δ. να αναδειχθεί αυτοδύναμη και ισχυρή. Η Ελλάδα χρειάζεται μια σταθερή Κυβέρνηση και η μόνη αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης από εδώ και πέρα είναι αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη», ανέφερε ο κ. Σκρέκας που με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζει τις επισκέψεις του σε Δημοτικά Διαμερίσματα του Νομού Τρικάλων, στην «πρώτη γραμμή» για να φτάσει παντού το μήνυμα «για μια ισχυρή Κυβέρνηση με Ν.Δ. και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στα Δημοτικά Διαμερίσματα Νεραϊδοχωρίου, Περτουλίου, Ελάτης και Κοτρωνίου, αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους για την στήριξη τους στην πρώτη εκλογική μάχη, άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα τους ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η ποιότητα της ζωής τους, με απτές δράσεις και έργα.

Παράλληλα, ανέδειξε την κρισιμότητα των επόμενων εκλογών για το μέλλον του τόπου, τονίζοντας  ότι «αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική, ήδη η Ν.Δ. θα ήταν Κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία. Αυτό το οποίο δεν έγινε πράξη στις εκλογές της 21ης Μαΐου,  λόγω της απλής αναλογικής, σας καλώ να το κάνουμε πράξη  μαζί στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ισχυρή Ν.Δ., θα δώσει την δυνατότητα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές τις οποίες τόσο έχει ανάγκη ο τόπος».

Στο Περτούλι, ο κ. Σκρέκας,  συναντήθηκε με Μέλη Δασικών Συνεταιρισμών και συζήτησαν για την προετοιμασία τους ενόψει του καλοκαιριού αλλά και για τις ενέργειες που χρειάζονται, ώστε να θωρακιστούν περαιτέρω τα πολύτιμα δάση των Τρικάλων.

Ταυτόχρονα, ο Υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων με απτό έργο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αποδεικνύοντας με τις ενέργειες του την ευαισθησία του για περιβαλλοντικά ζητήματα, βρέθηκε στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Τα Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση».

Την εκπαιδευτική περιβαλλοντική δράση διοργανώνει εδώ και ένα χρόνο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και ήδη 37 Δημοτικά Σχολεία της χώρας έχουν πάρει μέρος στο πρόγραμμα.

Οι μαθητές, με ένα διαδραστικό παιχνίδι, ενημερώθηκαν για την σημασία της ανακύκλωσης τόσο του χαρτιού όσο και άλλων ανακυκλώσιμων υλικών.

Στο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων παραδόθηκαν μπλε και κίτρινοι κάδοι για τον προαύλιο χώρο, αντίστοιχες τσάντες ανακύκλωσης για όλες τις διδακτικές αίθουσες και διαδραστικό ενημερωτικό υλικό, ώστε μαθητές και δάσκαλοι να συμμετέχουν καθημερινά και ενεργά στην διαδικασία της ανακύκλωσης.

Στη δράση συμμετείχε και ο διακεκριμένος Ολυμπιονίκης Βασίλης Κουρνέτας, ο οποίος πραγματοποίησε την ενημέρωση στους μικρούς μαθητές.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το επιτυχημένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που ξεκινήσαμε επί ημερών μου το 2022 στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας φτάνει και στην πόλη μου, τα Τρίκαλα.

Η νέα γενιά ανοίγει νέους ορίζοντες στην ανακύκλωση και μας δείχνει το μέλλον. Είμαι σίγουρος ότι οι αυριανοί ενεργοί πολίτες θα υπηρετήσουν υποδειγματικά την έννοια της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας και θα φανούν πρωτοπόροι στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ευχαριστώ τον Ολυμπιονίκη μας για την ενεργό συμμετοχή του στο πρόγραμμα, και συγχαίρω μαθητές και δασκάλους που αγκάλιασαν θερμά την δράση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας».