Στην «μάχη» των ελέγχων περισσότεροι από 8.000 Αστυνομικοί

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να νικήσουμε οριστικά την πανδημία του κορωνοϊού» δήλωσε από την Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά την ευρεία σύσκεψη, που στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης παρουσία και του Υφυπουργού Εσωτερικών Σταύρου Καλαφάτη, με αντικείμενο τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Αναφερόμενος στην σημερινή πρώτη μέρα της εφαρμογής των νέων μέτρων κατά της πανδημίας υπογράμμισε ότι «αυτά θα εφαρμοστούν άτεγκτα και με απόλυτη δικαιοσύνη».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι έχει δώσει εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. να εντείνει τους ελέγχους, ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς να κάνουν το ίδιο και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και προστασίας.

«Από σήμερα οι συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί, ή έχουν νοσήσει μπορούν να μπουν ελεύθερα στην κανονική ζωή σε όλα τα καταστήματα, σε όλα τα μαγαζιά στην εστίαση, παντού» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος, υπογραμμίζοντας ότι για αυτόν ακριβώς το λόγο «είναι απαραίτητοι οι έλεγχοι για την συνεπή εφαρμογή των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, περισσότεροι από 8.000 Αστυνομικοί διενεργούν σε καθημερινή βάση αυτούς τους ελέγχους που θα συνεχιστούν και με ξεχωριστά κλιμάκια της Αστυνομίας, αλλά και με μικτά κλιμάκια, στα οποία μετέχει και η Αρχή Διαφάνειας, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, τους Δήμους και τους Φορείς.

Την ίδια ώρα, νέα πρόστιμα ύψους 77.000 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας  7 ημερών σε 9 επιχειρήσεις, επιβλήθηκαν συνολικά από τις αρμόδιες ελεγκτικές Υπηρεσίες σε σημερινούς 139.226  ελέγχους που κατέγραψαν 297 παραβάσεις των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Ειδικότερα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε επιχείρηση για μη τήρηση της υποχρέωσης ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.