Στην Λάρισα το 2ο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής Κεντρικής Ελλάδας

Η Ελληνική Εταιρεία Διατήρησης Αναπαραγωγής διοργανώνει το 2ο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής Κεντρικής Ελλάδας με θέμα «Εξελίξεις στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή».

Το Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα, από 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου  στο ξενοδοχείο «Divani Palace».

Η Αναπαραγωγική Ιατρική αποτελεί μία από τις 4 εξειδικεύσεις της ειδικότητας της Μαιευτικής και Γυναικολογίας. Το ευρύτατο πεδίο της περιλαμβάνει τη γυναικολογική ενδοκρινολογία, την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την εξωσωματική γονιμοποίηση, την ανδρολογία, την διατήρηση της αναπαραγωγικής ικανότητας και την λαπαροσκοπική και υστεροσκοπική χειρουργική.

Οι εξελίξεις στον τομέα της Αναπαραγωγικής Ιατρικής είναι ραγδαίες και λόγω του μεγέθους της πολύπλευρης συσσώρευσης νέων σχετικών επιστημονικών δεδομένων καθίσταται επιτακτική η συνεχής ενημέρωση, ώστε να εξασφαλίζεται η αριστεία τόσο σε ερευνητικό όσο και σε κλινικό επίπεδο.

Σκοπός του Συνεδρίου, είναι να συμβάλλει στη συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση με την συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, οι οποίοι ασχολούνται ιδιαίτερα με τα θέματα της Αναπαραγωγικής Ιατρικής και θα μεταδώσουν τις γνώσεις, την εμπειρία τους και τα νεότερα δεδομένα μέσα σε ένα ενδιαφέρον επιστημονικό πρόγραμμα.

Επιπλέον, το Συνέδριο περιλαμβάνει θέματα σχετικά με την ιατρική αστική ευθύνη, και την βιοηθική.

Το συνέδριο απευθύνεται σε Μαιευτήρες-Γυναικολόγους, Ουρολόγους, Χειρουργούς, Παιδιάτρους, Παθολόγους, Ογκολόγους, Ακτινολόγους, Ειδικευόμενους ιατρούς Μαιευτικής-Γυναικολογίας και των λοιπών ειδικοτήτων, Εμβρυολόγους, Βιολόγους, Μαίες, Νομικούς, Φοιτητές καθώς επίσης και στο ευρύτερο κοινό.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθύνονται στον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Κων/νο Νταφόπουλο Καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.