«Στείλε όταν φτάσεις», δεν έφτασε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένα μικρέ

Η ΟΑΣΤ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη.

Το συγκεκριμένο δυστύχημα δεν ήταν δυστύχημα. Ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αποτέλεσμα της πολιτικής «απελευθέρωσης» των συγκοινωνιών, μία από τις βασικές αρχές της οποίας είναι ο κατακερματισμός του σιδηρόδρομου προκειμένου οι επιχειρηματικοί όμιλοι να εκμεταλλεύονται τα «κομμάτια» που φέρνουν κέρδος.

Χαιρετίζουμε τις πολυάριθμες και μαζικότατες κινητοποιήσεις των Σωματείων, των Φορέων  του Ελληνικού λαού, ιδιαίτερα της νεολαίας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους τους αγρότες του Νομού να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που οργανώνεται από τα Σωματεία και τους μαζικούς Φορείς του Νομού αύριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Ρήγα Φεραίου με προσυγκέντρωση στις 10:30 στο Ταχυδρομείο.

Δεν μπορεί τέτοια τραγικά γεγονότα να αποδίδονται στο λάθος ενός εργαζόμενου μόνο. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών όλων των Κυβερνήσεων των τελευταίων ετών.

Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε ασφαλείς και σύγχρονους σιδηροδρόμους για εμάς και τα παιδιά μας. Για να μην ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, να γίνουμε «η φωνή όλων των νεκρών». Για να «στέλνουν, όταν φτάνουν» τα παιδιά όλου του Ελληνικού λαού.

Τα τρένα θα έπρεπε να είναι ασφαλές και φθηνό μέσο μεταφοράς για όλο τον Ελληνικό λαό, για όλους τους ανθρώπους της υπαίθρου και των πόλεων και όχι πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που δεν λογαριάζουν καμία ανθρώπινη ζωή μπροστά στα κέρδη τους.

Γιατί εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ “Η ΑΝΟΙΞΗ”