Στα «κάγκελα» ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Σε καταγγελία για «σωρεία λαθών και αδικιών» ως προς την αξιολόγηση και μοριοδότηση των προσόντων και της προϋπηρεσίας των Εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν στην προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας για τους μόνιμους διορισμούς, καταγγέλλουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Σε ανακοινώσεις που εξέδωσαν, αναφέρουν ότι έχουν δεχθεί «πάρα πολλές καταγγελίες από Εκπαιδευτικούς για αδικίες ως προς την κατάρτιση των πινάκων, τον υπολογισμό των μορίων βάσει προϋπηρεσίες του υποψηφίου και άλλων προσόντων, ενώ υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι ενώ υπέβαλαν αίτηση, τα ονόματά τους δεν συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης του Υπουργείου Παιδείας».

Το Δ.Σ της ΔΟΕ έχει κάνει λόγο εδώ και καιρό για «τεράστιες αδικίες που έχουν δημιουργηθεί σε βάρος Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, στους πίνακες διορισμών-προσλήψεων Ειδικής και Γενικής αγωγής, οι οποίοι εξαιτίας δυσλειτουργιών του συστήματος υποβολής αιτήσεων εμφανίζονται να μην έχουν πληρώσει το παράβολο για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ακόμη και αν αυτό (σε πλήθος περιπτώσεων) έχει πληρωθεί».

Η ΟΛΜΕ, καταγγέλλει ότι «σε πολλές περιπτώσεις ονόματα υποψηφίων Καθηγητών, ενώ  φαίνονται ορθώς καταχωρισμένα στον ΟΠΣΥΔ δεν έχουν προσμετρηθεί στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα οι εν λόγω Εκπαιδευτικοί να έχουν ραγδαία πτώση στη σειρά τους στους πίνακες.

Τα λάθη αυτά σε συνδυασμό με την απόφαση του ΥΠΑΙΘ για προσλήψεις Αναπληρωτών από τους προσωρινούς πίνακες για το σχολικό έτος 2020-21 σημαίνουν αυτόματα τον αποκλεισμό πολλών αναπληρωτών, οι οποίοι δικαιούνται την πρόσληψή τους, αφού η διαδικασία των ενστάσεων και η έκδοση των οριστικών ορθών πινάκων θα ολοκληρωθεί αρκετούς μήνες αργότερα. Πρόκειται για αδιανόητη αδικία, η οποία ωθεί συναδέλφους στην ανεργία, χωρίς καμία δική τους ευθύνη».