Στα «χνάρια» του Δήμου Τρικκαίων και το …Νοσοκομείο Τρικάλων

«Έσβησε» χρέη προς προμηθευτές  λόγω παρέλευσης …5ετίας.

Σε μια μεσημεριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων μιας Πέμπτης του Σεπτεμβρίου (με την νέα σύνθεση), «έσβησαν» ληξιπρόθεσμα χρέη του Νοσοκομείου προς προμηθευτές, κατά την περίοδο 2008-2012 λόγω παρέλευσης 5ετίας (Ν.4270/2014).

Σύμφωνα με τα όσα έρχονται στην δημοσιότητα, στο Οικονομικό Τμήμα του Νοσοκομείου Τρικάλων, υπάρχουν καταχωρημένα ανεξόφλητα τιμολόγια των ετών 2008 έως 2012 συνολικού ποσού 1.694.790,30 ευρώ.

Από το ποσό αυτό, σύμφωνα με όσα έγγραφα έχουν κοινοποιηθεί και εντοπιστεί σήμερα στο Νοσοκομείο, ένα σύνολο τιμολογίων 1.467.711,10 ευρώ περιλαμβάνεται στις αξιώσεις αγωγών που έχουν ασκηθεί ενώπιον των Δικαστηρίων από διάφορους προμηθευτές, ή στις αιτήσεις για πληρωμή της απαίτησης που έχουν υποβληθεί εμπρόθεσμα από τους προμηθευτές, με συνέπεια να διακόπτεται η παραγραφή των απαιτήσεων.

Παραμένουν έτσι ανεξόφλητα τιμολόγια ποσού 227.079,20 ευρώ για τα οποία δεν έχει εντοπιστεί σήμερα … αγωγή όπου να περιλαμβάνονται, ή αίτηση για την πληρωμή τους από τον προμηθευτή εντός της 5ετίας από την λήξη του οικονομικού έτους έκδοσης αυτών.

Η Νομική Σύμβουλος του Νοσοκομείου για την υπόθεση αυτή, εισηγήθηκε «την διαγραφή αυτών ως ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων πέραν της 10ετίας, που παραμένουν ανεξόφλητες και υπάγονται σε παραγραφή» αλλά με την επιφύλαξη ότι ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούλιο του 2014 και όπως αναφέρει «δεν παρέδωσε ο πρώην νομικός σύμβουλος του Νοσοκομείου έγγραφο με τις εκκρεμείς υποθέσεις που χειριζόταν».

Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου πάντως ομόφωνα, αποφάσισε την παραγραφή-διαγραφή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Νοσοκομείου προς Προμηθευτές την περίοδο 2008-2012.

Τελικά από ότι φαίνεται οι προμηθευτές του Δημοσίου, θα πρέπει με την παράδοση των προϊόντων τους να έχουν έτοιμη και μια …αγωγή για να διασφαλίζουν ότι θα πάρουν τα χρήματά τους…