Στα «χέρια» της Δικαιοσύνης οι δράστες της ανθρωποκτονίας ηλικιωμένου με σκοπό την ληστεία

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συναυτουργία, απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων, οδηγούνται στην Δικαιοσύνη οι 4 Έλληνες συλληφθέντες.

Πρόκειται για τους δράστες ανθρωποκτονίας ηλικιωμένου στην Πάτρα στις 19 Σεπτεμβρίου όταν από κοινού διέρρηξαν μονοκατοικία, στην οποία διέμενε ηλικιωμένος άνδρας, όπου οι δύο εισήλθαν στο εσωτερικό της κατοικίας και οι δύο συνεργοί τους ανέμεναν στο εξωτερικό της, ως τσιλιαδόροι.

Οι δύο δράστες που μπήκαν στο σπίτι άσκησαν σωματική βία στον ηλικιωμένο, με τα χέρια τους και με ξύλινη ράβδο.

Στην συνέχεια, αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους της κατοικίας, αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του παθόντος, που βρισκόταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του, επιχειρώντας να το αφαιρέσουν, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

Το θύμα εντοπίστηκε την επόμενη ημέρα το πρωί, στο σπίτι του, από οικιακή βοηθό, που τον φρόντιζε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Πατρών και στη συνέχεια Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών όπου και απεβίωσε στις 28 Σεπτεμβρίου, συνεπεία των τραυμάτων του.