Στα 217 τα κρούσματα «κορωνοϊού» στον Νομό Τρικάλων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου Οργάνου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, από χθες Πέμπτη στις 2 το μεσημέρι μέχρι σήμερα την ίδια ώρα, καταγράφηκαν 20 νέα κρούσματα του «κορωνοϊού» στην Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, στην  περιοχή της Καρδίτσας, καταγράφηκαν 9 (4 προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην περιοχή της Καρδίτσας και προέκυψαν κατόπιν ιχνηλατήσεως, 3 από ασθενείς που εξετάστηκαν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας κατόπιν συμπτωματολογίας και 2 αποτελούν στενές επαφές κρούσματος και εξετάστηκαν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Στην περιοχή των Τρικάλων καταγράφηκαν 5 (3 αποτελούν επαφές κρουσμάτων και προέκυψαν 2 κατόπιν ιχνηλατήσεως και 1 κατόπιν εξέτασης

στο Νοσοκομείο Τρικάλων, 1 από ασθενή που εξετάστηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων κατόπιν συμπτωμάτων και 1 δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και προέκυψε κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας των ΚΟΜΥ).

Στην περιοχή της Λάρισας, καταγράφηκαν 5 (1 δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας κατόπιν συμπτωμάτων, 1 αποτελεί επαφή κρούσματος και προέκυψε κατόπιν ιχνηλατήσεως και 3 προέρχονται από δειγματοληψία των ΚΟΜΥ σε δομή φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών.

Στην περιοχή της Σκιάθου, καταγράφηκε 1 (δεν διαθέτει ενδείξεις επιδημιολογικής σύνδεσης και εξετάστηκε στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου κατόπιν συμπτωμάτων).

Με τα 5 νέα κρούσματα, το σύνολο των κρουσμάτων ανήλθε σε 217 για τον Νομό Τρικάλων.