Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Μετεώρων, διάρκειας 4 ημερών, Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την Νοσηλεύτρια του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων Ελένη Γιοβανοπούλου.

Το Σεμινάριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο της αναγκαιότητας της γνώσης Πρώτων Βοηθειών, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση, μπορεί να αποτρέψει αναπηρία, ή να σώσει ζωή.

Κατά την εκπαίδευση  πραγματοποιήθηκε βιωματική αναπαράσταση συνθηκών έκτακτης ανάγκης, όπως λιποθυμικού επεισοδίου, εγκαυμάτων, αιμορραγίας.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στις αναγκαίες πρώτες βοήθειες και θα λάβουν με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Πρώτων Βοηθειών, διάρκειας 3 ετών, καθώς επίσης και το Βιβλίο Πρώτων Βοηθειών.

Η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση-ΚΑΡΠΑ αναγνωρίζεται σήμερα ως βασική και πολύτιμη δεξιότητα ζωής και υπάρχει στόχος να δημιουργηθεί στον Δήμο Μετεώρων, Δίκτυο εκπαιδευμένων εθελοντών στην ΚΑΡΠΑ και για αυτό τον λόγο υπήρξε αμοιβαία δέσμευση για τη συνέχιση τέτοιου είδους σεμιναρίων και μελλοντικά.