Σε περιοδείες αλλά και στα γεγονότα πρώτης γραμμής

Στην Οιχαλία ο Κώστας Σκρέκας, μετά τον εκκλησιασμό, έκανε μία βόλτα στα μαγαζιά, όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με πολλούς Νεοχωρίτες.

Οι κάτοικοι τον υποδέχθηκαν με χαρά με την συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από τις επερχόμενες εκλογές, με τον Υπουργό να τονίζει την σταθερότητα για την χώρα που πρέπει να διαφυλαχτεί με Κυβέρνηση της Ν.Δ. και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ.Σκρέκας, σχολίασε πως «είναι μεγάλη μου η χαρά κάθε φορά που βρίσκομαι στην Οιχαλία και συζητάω με φίλους από την περιοχή καθώς η αυθεντικότητά τους, η αγάπη τους για τον τόπο και η θέλησή τους για ανάπτυξη και ευημερία, μου δίνουν ακόμα μεγαλύτερη δύναμη να συνεχίσω».

Κοσμοσυρροή και στις επισκέψεις του Υπουργού σε Πρίνος, Γοργογύρι, Γενέσι και Πρόδρομο, με τον υποψήφιο Βουλευτή Τρικάλων της Ν.Δ. να κάνει αυτό που τον χαρακτηρίζει από την πρώτη ημέρα της ενασχόλησής του με την πολιτική, ειλικρινείς και ουσιαστικές συζητήσεις με τους πολίτες για αυτά που έγιναν τα 4 χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από την Ν.Δ. και αυτά που δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν την επόμενη 4ετία ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά σε αυτά που γίνονται στον Νομό Τρικάλων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Έργα και δράσεις για την κοινωνία που «αγκαλιάζουν» όλο τον Νομό Τρικάλων και έχουν βασικό στόχο, την δημιουργία όρων και προϋποθέσεων για να είναι ο Νομός Τρικάλων εκεί που του αξίζει. Στην πρώτη γραμμή, με ευκαιρίες και καλές δουλειές για όλους. Κυρίως, όμως, για τα νέα παιδιά που πρέπει να μείνουν στον τόπο μας.

Ο Υπουργός δίνει το μήνυμα για τα Τρίκαλα του αύριο και οι πολίτες μικροί και μεγάλοι που μαζικά δίνουν το παρών στις συγκεντρώσεις, γίνονται κοινωνοί του, επιλέγοντας την σταθερότητα και την προοπτική με την Ν.Δ. και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κώστας Σκρέκας βρέθηκε στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών δίπλα στους ανθρώπους της παραγωγής, της αγοράς και της δημιουργίας στην λαϊκή αγορά της Φαρκαδόνας και συζήτησε μαζί τους για τα θέματα της καθημερινότητας

Η επαφή εγκάρδια, με τον Υπουργό να τονίζει το σημαντικό ρόλο των λαϊκών αγορών, «καθώς είναι αυτές που κρατάνε τις τιμές χαμηλά και την ποιότητα ψηλά».

Στα εμπορικά κατάστημα της περιοχής, συζήτησε με τους επαγγελματίες της περιοχής, άκουσε τα θέματα που τους απασχολούν, αναφέρθηκε στις δυνατότητες επίλυσής τους και δήλωσε πως είναι δίπλα τους, στην πράξη με δράσεις και έργα για την περιοχή της Φαρκαδόνας, το οποίο απέδειξε κατά την κυβερνητική του θητεία.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στον Κώστα Σκρέκα και οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Φαρκαδόνας που επιτελούν σπουδαίο πολιτιστικό έργο για το οποίο τις συνεχάρη ο Υπουργός.

Σήμερα Πρωτομαγιά το απόγευμα, οι περιοδείες του κ. Σκρέκα, συνεχίζονται στις 6 στην Αύρα, στις 7 στους Σπαθάδες, στις 8 το βράδυ στην Ράξα και στις 9 στον Πλάτανο.

Μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, ο Υπουργός παρότι καθημερινά έχει ένα ιδιαίτερη επίπονο πρόγραμμα περιοδειών στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Νομού Τρικάλων, παραβρίσκεται και σε γεγονότα πρώτης γραμμής και είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτησή τους για όλα τα τρέχοντα θέματα στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος, ο Πρέσβης των ΗΠΑ έκανε ανάρτηση για τη συνάντησή του με τον Τρικαλινό Υπουργό στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, αναφέροντας: «Είχα την χαρά και την ευκαιρία να συζητήσω ξανά με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας, που επανασχεδιάζει τον ενεργειακό χάρτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και διαφοροποιεί τις πηγές ενέργειας».

Ο Κώστας Σκρέκας, μίλησε στο διεθνούς φήμης και εμβέλειας Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, όπου συμμετείχαν διακεκριμένοι Ομιλητές από 70 χώρες.

Ο κ. Σκρέκας έκανε συνολικό απολογισμό της κυβερνητικής στρατηγικής που «θωράκισε» την Ελλάδα απέναντι στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση, αλλά και τις κρίσιμες κυβερνητικές αποφάσεις για την μετάβαση της χώρας σε μια εποχή που θα χρησιμοποιούμε καθαρή ενέργεια, με σεβασμό στο Περιβάλλον.
Ειδικότερα ο Υπουργός, εξήγησε στο ακροατήριο τους 3 κεντρικούς άξονες πολιτικής που υλοποίησε τα τελευταία χρόνια:

«1. Στήριξη των πολιτών απέναντι στην κρίση, με τεράστιο πρόγραμμα επιδοτήσεων, που έφτασε έως τώρα τα 9 δις ευρώ και κρατάει τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος σε προσιτά επίπεδα και στηρίζει αποφασιστικά τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, των αγροτών και των μικρομεσαίων. Όπως υπογράμμισε ο Κώστας Σκρέκας, «ήδη έχουμε συμπληρώσει 20 μήνες συνεχών επιδοτήσεων και θα συνεχίσουμε μέχρις ότου τελειώσει η ενεργειακή κρίση που πλήττει την Ευρώπη. Το 70% αυτών των χρημάτων, προήλθε από την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας».

2. Πείσαμε την Ευρώπη για επιβολή πλαφόν και εξοικονόμηση ενέργειας. Η σκληρή δοκιμασία της Ευρώπης εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και την απόφαση της Μόσχας να πιέσει τα Ευρωπαϊκά κράτη στον τομέα της ενέργειας, μας οδήγησε σε πρωτοβουλίες που σκοπό είχαν την ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδας και την ενεργειακή απεξάρτηση της Ευρώπης.

Κινηθήκαμε γρήγορα και αξιοποιήσαμε τους γείτονες συμμάχους μας ώστε να αποθηκεύσουμε ενέργεια. Παράλληλα είδαμε ότι οι πολίτες στήριξαν τις προσπάθειές μας, καθώς πετύχαμε μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας από εκείνη που αποφάσισε η Ε.Ε.

Αποδείχθηκε έτσι ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είναι το στήριγμα και η πηγή δύναμης της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

3. Είμαστε στις πρώτες χώρες του κόσμου στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Θέσαμε σκοπό την μετάβαση της Ελλάδας σε μια εποχή καθαρής ενέργειας, με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Αυτό δείχνει τον σεβασμό της Κυβέρνησης της Ν.Δ. στους πολίτες και στις επόμενες γενιές, οι οποίες αξίζουν να ζήσουν σε καθαρότερο περιβάλλον.

Με σειρά Νόμων δώσαμε ισχυρή ώθηση στην εισαγωγή ΑΠΕ στο ενεργειακό μας μείγμα.

Ταυτόχρονα, υλοποιούμε σειρά προγραμμάτων για τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό νοικοκυριών, αγροτών και επιχειρήσεων, όπως το «Εξοικονομώ 2021», το «Εξοικονομώ- Αλλάζω συσκευή», τα προγράμματα ηλεκτροκίνησης, αλλά και τα νέα προγράμματα «Φωτοβολταϊκό στην στέγη» και «Εξοικονομώ- αλλάζω θερμοσίφωνα» που θα μειώσουν αποφασιστικά το κόστος ενέργειας σε νοικοκυριά και αγρότες».

Ο κ. Σκρέκας, παραβρέθηκε και στην εκδήλωση της  Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Νομού Τρικάλων, όπου παρουσιάστηκε το νέο απόκτημα της ομάδας, δωρεά του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), ένα υπερσύγχρονο drone, ιδανικό για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, το οποίο θα συμβάλει στο σπουδαίο έργο της Ομάδας των Τρικάλων η οποία επιτελεί σημαντικότατο έργο, πάντα στην πρώτη γραμμή για τον άνθρωπο στις πιο δύσκολες στιγμές.

Τα Μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Νομού Τρικάλων, ευχαρίστησαν τον Υπουργό για το ενδιαφέρον και την έμπρακτη στήριξη του στο έργο τους με τον Κώστα Σκρέκα να υπογραμμίζει ότι «αυτό είναι το ελάχιστο μπροστά στο αξιοθαύμαστο έργο που προσφέρουν για τον άνθρωπο» και να τονίζει ότι θα στέκεται πάντα δίπλα τους, με κάθε τρόπο, για την διαρκή επιχειρησιακή τους αναβάθμιση.