Σε Λάρισα και Βόλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης για αγόρια και κορίτσια κάτω των 16 ετών

Για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος μια μεγάλη διοργάνωση πραγματοποιείται στην Θεσσαλία.

Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης για αγόρια και κορίτσια κάτω των 16 ετών, FinaYouthMen (U16) Water Polo World Champion ship στον Βόλο και Fina Youth Women (U16) Water Polo World Champion ship στην Λάρισα. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 21 – 27 Αυγούστου στο Κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας στην Λάρισα και στις δύο πισίνες του Βόλου και της Νέας Ιωνίας με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Θα φιλοξενηθούν αυτές τις ημέρες στις δυο πόλεις, 38 ομάδες από 27 χώρες του κόσμου και 1.000 περίπου αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους.

Ιδιαίτερα για την Λάρισα αυτοί οι αγώνες είναι ξεχωριστοί καθώς για 1η φορά θα διεξαχθεί παγκόσμιο πρωτάθλημα στο ανοικτό κολυμβητήριο.

Για τον Βόλο είναι το 3ο παγκόσμιο πρωτάθλημα που συνδιοργανώνουμε με την Κολυμβητική Ομοσπονδία. Στην Λάρισα δεν μπορούσε να γίνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν γιατί δεν υπήρχε πισίνα διεθνών προδιαγραφών.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδότησε με 5 εκ. ευρώ το έργο, το ολοκλήρωσε και το λειτουργεί ο Δήμος Λαρισαίων και έτσι δόθηκε διέξοδος στο αδιέξοδο πολλών Συλλόγων και αθλητών.

Σε σχετική συνέντευξη τύπου, μίλησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργος Αφουδάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Λάρισας Βαγγέλης Μόρας, ο Πρόεδρος του ΕΑΚΛ Γιάννης Κούρδης, ο  Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Αστέριος Μαντζιώκας , ο Διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιάννης Γιαννούρης, ενώ παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος Λαρισαίων Δημήτρης Δελληγιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Βασίλης Πινακάς, Εκπρόσωπος της εθελοντικής ομάδας ΕΟΔΥΑ, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταύρος Χατζηλάκος και το στέλεχος της ΔΗ.ΚΕ.Λ. Ελένη Ζήλου.