Σε κινητικότητα και στα Τρίκαλα για το …προσφυγικό

dav

Από την 1η Ιανουαρίου 2019, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) αναλαμβάνει την λειτουργία των Δομών Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της «ΜΚΟ PRAKSIS», όπως ανακοίνωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Ειδικότερα, ο ΔΟΜ αναλαμβάνει τις Δομές σε Γλυφάδα, Κυψέλη (Ι και ΙΙ), Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ίλιον, Εξάρχεια, Χαλάνδρι και Πεντέλη, στις οποίες σήμερα φιλοξενούνται 124 ανήλικοι.

Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη από το εθνικό πρόγραμμα AMIF (Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης).

Το Υπουργείο Εργασίας και ο ΔΟΜ, δεσμεύονται ότι θα απορροφηθεί η πλειονότητα των εργαζομένων που θα αποδεσμευτούν από την «PRAKSIS» και διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα.

Από την 1η Ιανουαρίου 2019, όλες οι διαθέσιμες θέσεις στους εν λόγω ξενώνες θα καλυφθούν πλήρως σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φιλοξενούμενων ανηλίκων στους 240.

Την ίδια ώρα στα Τρίκαλα, ο Δήμος Τρικκαίων, προχωρά σε συνεργασία με τον ΔΟΜ, με τα στελέχη του Μάριο Τσιντέα υπεύθυνος και ο συνεργάτης του Ζαχαρίας Τάμπαχ, να έχουν συνάντηση με τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Κώστα Ψύχο και να τους ενημερώνει για τις δράσεις του Δήμου σχετικά με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, τα τελευταία 4 χρόνια

Ο κ. Τσιντέας ενημέρωσε για το πρόγραμμα εθελούσιας επιστροφής και επιδοτούμενης επανένταξης Προσφύγων και Μεταναστών, επισημαίνοντας πως «τα τελευταία 6 χρόνια, συνολικά 44.000 Μετανάστες και Πρόσφυγες έχουν επιστρέψει μέσω του ΔΟΜ στις πατρίδες τους».
Ο κ. Ψύχος τόνισε ότι «ο Δήμος Τρικκαίων θα προχωρήσει στην ενημέρωση των εν Τρικάλοις Προσφύγων και Μεταναστών, για τις πρόνοιες και τις δράσεις του εν λόγω προγράμματος».

.