Σε φονική εξελίχθηκε η έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά

Δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην ζωή, ο 28χρονος τραυματίας από την χθεσινή έκρηξη σε εργοστάσιο στα Γρεβενά.

Ο 28χρονος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην ΜΕΘ Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και είχε υποστεί καθολικά εγκαύματα έκτασης 95% επιφανείας σώματος ολικού πάχους και βαρύ συνοδό βαρύ εισπνευστικό έγκαυμα αεροφόρων οδών.

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του 28χρονου εξέφρασε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, κλιμάκιο του ΣΕΠΕ, σε συνεργασία με τις Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές, βρίσκεται στον τόπο του δυστυχήματος, προκειμένου να εξακριβώσει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη και να διερευνήσει κατά πόσο τηρούνταν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, που προβλέπει η Νομοθεσία για αυτού του είδους τις εργασίες.

«Είναι αυτονόητο πως θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Την διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην φονική έκρηξη, ανέλαβε προανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ύστερα από εντολή του Εισαγγελέα Γρεβενών.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών ανέφερε ότι το δυστύχημα «συνέβη από έκρηξη στον λέβητα της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής και η εταιρεία κατασκευής του εργοστασίου, που είχε την ευθύνη για την συντήρηση δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας», ζητώντας πλήρη διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος και την τιμωρία των υπευθύνων.