Σε εταιρεία στην Λάρισα η πρώτη υπογραφή για παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης

Υπογράφηκαν οι 2 πρώτες αδειοδοτήσεων μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, με την πρώτη στην Λάρισα (Μπιομεκάνν) και την δεύτερη στην Κόρινθο (Μπιοπροκάνν).

Η εταιρεία στην Λάρισα, θα επενδύσει 9,5 εκ. ευρώ σε 11 στρέμματα με την δημιουργία 51 θέσεων εργασίας και η εταιρεία στην Κόρινθο 12,5 εκ ευρώ με 66 θέσεις εργασίας σε 46 στρέμματα

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας έχουν κατατεθεί άλλοι 12 φάκελοι και η προσωπική του εκτίμηση είναι ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αδειοδοτηθεί όλοι και συνολικά οι 14 άδειες θα αφορούν 770 θέσεις εργασίας και συνολική επένδυση 185,2 εκ. ευρώ.

Το ελάχιστο όριο, για τέτοιου είδους επένδυση, είναι τα 4 στρέμματα.
«Σε 1,5 χρόνο θα υπάρχει η πρώτη παραγωγή τελικού προϊόντος φαρμακευτικής κάνναβης», ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας, επισημαίνοντας ότι η άδεια ισχύει για 5 χρόνια ενώ η διαδικασία προβλέπει ότι θα κατατεθεί νέος φάκελος για την άδεια λειτουργίας των εταιρειών.

«Είμαστε πολύ αυστηροί σε ο,τι αφορά στα δικαιολογητικά που ζητάμε και κάθε χρόνο θα γίνεται έλεγχος ότι δεν έχει αλλάξει η εικόνα που αδειοδοτήσαμε. Δημιουργείται μια αγορά με δυναμικές εξαγωγές. Καταρχήν όλη η παραγωγή θα εξάγεται και όταν αναδιοργανωθεί το κρατικό μονοπώλιο θα δούμε και την εσωτερική αγορά παρασκευής τέτοιων φαρμάκων» επισήμανε ο κ. Πιτσιόρλας.