Σε επίπεδα ρεκόρ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση του 3ου Μνημονίου

Οι «επιτυχίες» των μνημονίων εκτόξευσαν το χρέος στο 182,2% του ΑΕΠ (!!!). «Πώς είναι δυνατόν μια χώρα με μη βιώσιμο χρέος να εφαρμόζει τρία Προγράμματα Προσαρμογής, σχεδιασμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, να έχει γονατίσει ένας λαός με τις πολιτικές λιτότητας, απορρύθμισης και ιδιωτικοποιήσεων, που εφαρμόζονται εδώ και οκτώ χρόνια, και το δημόσιο χρέος, αντί να μειώνεται, να σπάει νέα ρεκόρ;».

Αυτό το ερώτημα θέτει στην Κομισιόν ο Ευρωβουλευτής της «Λαϊκής Ενότητας», Νίκος Χουντής, μέσω γραπτής του ερώτησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής, στην ερώτησή του, αφού σημειώνει ότι από το 2010 μέχρι το 2018 η Ελλάδα εφάρμοσε «σκληρά μέτρα λιτότητας και κοινωνικών περικοπών, ιδιωτικοποιήσεις, βίαιες αλλαγές στην αγορά εργασίας και αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις», με μοναδικό στόχο τη μείωση του δημόσιου χρέους, υπογραμμίζει ότι το ελληνικό χρέος (στοιχεία Eurostat) έσπασε και νέο ρεκόρ, φτάνοντας το 182.2% του ΑΕΠ, «το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το μεγαλύτερο στην σύγχρονη ιστορία της».

Το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, αντί να μειώνεται, αυξάνει.

Με το πρώτο μνημόνιο το χρέος αυξήθηκε από το 130,7% στο 172.1% του ΑΕΠ.

Με το δεύτερο μνημόνιο το χρέος από 138,4%, μετά το PSI, έφτασε στο 181% το 4ο τρίμηνο του 2014.

Με το τρίτο μνημόνιο το Ελληνικό δημόσιο χρέος συνέχισε την ανοδική του πορεία και από 171,5 % το 2015, σήμερα σπάει κάθε ρεκόρ και φτάνει, στο 3ο τρίμηνο του 2018, στο 182,2%, το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το μεγαλύτερο στην σύγχρονη ιστορία της.

Ο Ευρωβουλευτής της «Λαϊκής Ενότητας», ρωτά με νόημα την Κομισιόν, εάν θεωρεί επιτυχημένες τις ασκούμενες πολιτικές των Μνημονίων, τονίζοντας παράλληλα το παράδοξο γεγονός, να έχει ολοκληρωθεί με πανηγυρισμούς από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ε.Ε, το 3ο Μνημόνιο, να έχει βαφτιστεί το Ελληνικό δημόσιο χρέος ως βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο, και αντί να μειώνεται, να μην έχει σταματήσει να αυξάνεται, τα τελευταία 8 χρόνια (!!!).