Σε επιφυλακή η Μαγνησία

Η πιο επικίνδυνη ημέρα του φετινού καλοκαιριού για εκδήλωση πυρκαγιάς είναι η αυριανή και σε 17 Νομούς της επικράτειας υπάρχει δείκτης επικινδυνότητας 4, θέτοντας σε συναγερμό τις Αρχές.

Μεταξύ των Νομών και η Μαγνησία, όπου απευθύνεται έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή οπουδήποτε αλλού που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς από αμέλεια.

Ταυτόχρονα, συγκλήθηκε το μεσημέρι το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής για να αντιμετωπίσει άμεσα την όποια επικίνδυνη κατάσταση εκδηλωθεί.

Αποφασίστηκαν συστηματικές περιπολίες από επίγεια και εναέρια μέσα καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου σε όλες τις περιοχές που κινδυνεύουν και σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στην Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (τηλ. 2421352464, 24213, 52459).

Επιπλέον, αποφασίστηκε η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας για αύριο Παρασκευή.