Σε αναστολή εργασίας χιλιάδες εργαζόμενοι του ΕΣΥ

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται από το Υπουργείου Υγείας, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, 5.895 πράξεις αναστολής για εργαζόμενους στα Νοσοκομεία με παράλληλη παύση πληρωμής του μισθού.

Ταυτόχρονα, ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων λοιπού, πλην γιατρών, επικουρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά που θα δημιουργηθούν από την αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων με την διαδικασία να ολοκληρώνεται την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ, απέρριψε το αίτημα Υγειονομικών, να ανασταλεί η απόφαση που επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις προχωρά η ΠΟΕΔΗΝ. ενώ και για αύριο Πέμπτη προκηρύχθηκε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι με συγκεντρώσεις στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και στο Μακεδονίας Θράκης στην Θεσσαλονίκη.

Συνολικά, σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, από σήμερα τα Νοσοκομεία της χώρας, λειτουργούν με  10.000 λιγότερους Υγειονομικούς.