Σε 8 δόσεις και έκπτωση 2% σε εφάπαξ καταβολή

Από σήμερα Δευτέρα το βράδυ και μετά οι φορολογικές δηλώσεις θα εκκαθαρίζονται με βάση το νέο αριθμό των 8 μηνιαίων δόσεων για την καταβολή του φόρου εισοδήματος, αλλά και την παροχή έκπτωσης 2% στην περίπτωση εφάπαξ καταβολής.

Όσοι φορολογούμενοι έχουν ήδη υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση και δεν έχει εξοφληθεί, από την Τρίτη το ποσό της εφάπαξ καταβολής (μετά την έκπτωση του 2% στα φυσικά πρόσωπα), καθώς και τα ποσά των 8 δόσεων θα εμφανίζονται στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση («Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης»).

Στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση ο φορολογούμενος βλέπει το σύνολο της οφειλής σε 8 δόσεις. Το ποσό, που τυχόν έχει ήδη καταβάλει, αφαιρείται από το σύνολο των δόσεων, με βάση τον αριθμό των δόσεων στις οποίες αντιστοιχεί.

Οι φορολογούμενοι η οποίοι έχουν ήδη εξοφλήσει εφάπαξ το φόρο εισοδήματος η έκπτωση του 2% θα συμψηφιστεί με επόμενη οφειλή του.

Η ΑΑΔΕ  ανακοίνωσε ότι λόγω της ενσωμάτωσης των παραπάνω αλλαγών, οι εφαρμογές του myTAXISnet  δεν θα είναι διαθέσιμες μέχρι τις 10 το βράδυ για υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, για αιτήσεις ρυθμίσεων για προσωποποιημένη πληροφόρηση και πληρωμής με κάρτα.