Σχεδιάζεται δωρεάν στάθμευση για όποιους στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, παρουσία των Μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου, του Προέδρου της «Αστικής Ανάπτυξης» του Δήμου Τρικκαίων Γεώργιο Ζιώγα και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Δημοτικής εταιρείας Χρήστου Γούλα, με αντικείμενο την ελεγχόμενη στάθμευση στα Τρίκαλα.

Παρουσιάστηκε αναλυτικά το σχέδιο για την ενιαία ζώνη ελεγχόμενης  στάθμευσης που θα δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης, η τιμολογιακή πολιτική και το ωράριο λειτουργίας.

Ο κ. Ζιώγας, διαβεβαίωσε ότι η εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης έχει σκοπό την μείωση των αυτοκινήτων που παρκάρουν στο κέντρο της πόλης, την διευκόλυνση όσων ζητούν ολιγόωρη στάθμευση για να επισκεφθούν καταστήματα και Υπηρεσίες, την διευκόλυνση των μονίμων κατοίκων του κέντρου να βρουν θέση στάθμευσης καθώς  και την μείωση της παράνομης και άναρχης στάθμευσης σε πεζοδρόμια και διαβάσεις.

Συμφωνήθηκε από κοινού η επέκταση της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου έτσι ώστε να δημιουργηθεί η εφαρμογή όπου ο καταναλωτής που θα ψωνίζει από τις τοπικές επιχειρήσεις θα επιβραβεύεται και θα έχει την δυνατότητα να παρκάρει δωρεάν.

Η δημόσια διαβούλευση για την ελεγχόμενη στάθμευση, θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή.

Όσοι επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να δουν το σχέδιο σε διαδραστικό χάρτη στη σελίδα https://dialogos.trikalacity.gr/debates/diavoulefsi-schediou-elegchomenis-stathmefsis/ και παράλληλα να κάνουν τις παρατηρήσεις τους.

Στην σύσκεψη, επισημάνθηκε πως για τον Εμπορικό Σύλλογο η ελεγχόμενη στάθμευση θεωρείται έργο ζωτικής σημασίας για την αγορά. Η εφαρμογή του θα διευκολύνει την επισκεψιμότητα στα καταστήματα των Τρικάλων, θα αναβαθμίσει  το κέντρο της πόλης παρέχοντας πλεονεκτήματα στην τοπική επιχειρηματικότητα, αλλάζοντας παράλληλα την κουλτούρα στις μετακινήσεις των πολιτών.