Ρυθμιστής το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στις …έδρες του Νομού Τρικάλων

Στην τελευταία χρονιά μπαίνει η διακυβέρνηση της Ν.Δ. για την παρούσα θητεία και συνεπώς η χώρα μπαίνει σε …προεκλογική πορεία για Εθνικές εκλογές.

Σε επίπεδο Νομού Τρικάλων, οι 4 έδρες του νέου Κοινοβουλίου, αναμένεται να διεκδικηθούν στην εκλογική αναμέτρηση με την «απλή αναλογική» από τους …συνήθεις υπόπτους Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αλλά το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα, δίνει σοβαρές ελπίδες διεκδίκησης έδρας και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. θα επιχειρήσει να σπάσει το υπάρχον «3-1» Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και να έχουν έδρα και για αυτό το σενάριο «ποντάρουν» σε στελέχωση ψηφοδελτίου με πρόσωπα που θα φέρουν ψήφους που είχαν …διαφύγει προς ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. σε συνδυασμό με υψηλό ποσοστό σε επίπεδο Νομού, να εκμεταλλευτούν –στην χειρότερη περίπτωση- τις …κατανομές εδρών και να αποκτήσουν έδρα στο νέο Κοινοβούλιο.

Σε αυτή την περίπτωση η κατανομή των εδρών σε 2-1-1- προκαλεί «πονοκέφαλο» ειδικά στην Ν.Δ. που θα χάσει έδρα, κάτι που μάλλον δεν επιθυμεί και ενδεχομένως, θα θελήσει να διατηρήσει τις 3 έδρες, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με ένα …πανίσχυρο ψηφοδέλτιο που θα φέρει ψήφους και πέρα από τους δεδομένους «γαλάζιους» με πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο με ισχυρά λαϊκά ερείσματα…

Φυσικά τον σημαντικότερο ρόλο, θα παίξουν οι …συνθήκες που θα υπάρχουν την …ώρα της κάλπης αλλά με τα σημερινά δεδομένα που υπάρχουν, αυτό το 2-1-1 φαντάζει το πιθανότερο σενάριο.