Ρίχνει την προεκλογική αυλαία ο Κώστας Σκρέκας

Την αδιαπραγμάτευτη στήριξη του στην πράξη στην τοπική επιχειρηματικότητα υπογράμμισε στην επίσκεψη στο Επιμελητήριο Τρικάλων, ο Κώστας Σκρέκας.

Ο Τρικαλινός Υπουργός που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Βασίλη Γιαγιάκο, ανέφερε ότι «η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αποτελεί προτεραιότητα για την Ν.Δ. Προχωρήσαμε σε μειώσεις 50 φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, σταθήκαμε δίπλα στις επιχειρήσεις στην υγειονομική κρίση. Για αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος που μπορεί να εγγυηθεί την πολιτική σταθερότητας της χώρας και να διασφαλίσει όσα πετύχαμε μέχρι τώρα».

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης των επαγγελματιών, και ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθ’ όλη την διάρκεια της ενεργειακής κρίσης, αφού η Κυβέρνηση διέθεσε περισσότερα από 4 δις ευρώ σε επιδοτήσεις για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδική αναφορά έγινε στις ενεργειακές κοινότητες με τον Υπουργό να στηρίζει την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την σύσταση ενεργειακής κοινότητας και ο κ. Σκρέκας  τόνισε πως η νέα ρύθμιση που έφερε ο ίδιος, στην Βουλή, επιτρέπει την δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων με την συμμετοχή επιχειρήσεων που θα  αξιοποιήσει το Επιμελητήριο Τρικάλων, για να μειώσει σημαντικά το ενεργειακό κόστος για τους επαγγελματίες της περιοχής.

Την ίδια ώρα, μεγάλη είναι η συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα», προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, γεγονός που επιβεβαιώνει τη χρησιμότητα και την αποδοχή των προγραμμάτων που φέρουν την υπογραφή του Κώστα Σκρέκα και τα οποία στοχεύουν στην μείωση του ενεργειακού κόστους και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ήδη τις πρώτες 8 ημέρες λειτουργίας της ψηφιακής πλατφόρμας (https://allazothermosifona.gov.gr/) του προγράμματος, ο αριθμός των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους άγγιξε τις 190.000. Ανάμεσα σε αυτούς και 2.700 Τρικαλινοί που έχουν κάνει ήδη αίτηση για να ενταχθούν στο πρόγραμμα με την ημερομηνία να είναι ανοιχτή για τη συμμετοχή και άλλων ενδιαφερομένων.

Ο Υπουργός, δήλωσε πως «Οι πολίτες αγκαλιάζουν έμπρακτα τα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης που υλοποιεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Με το ΄΄Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα΄΄, ακόμα ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα που στηρίζει την Ελληνική οικογένεια, πετυχαίνουμε μείωση του ενεργειακού κόστους και προστατεύουμε έμπρακτα το περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο την Ελληνική κοινωνία».

Η ψηφιακή πλατφόρμα αιτήσεων θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 3 το μεσημέρι.

Σήμερα Παρασκευή στις 8:30 το βράδυ στον πεζόδρομο της οδού Ασκληπιού μπροστά στο Δημαρχείο Τρικάλων, ο Υπουργός και Υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων, Κώστας Σκρέκας,με την κεντρική προεκλογική του ομιλία, ρίχνει την αυλαία της προεκλογικής περιόδου.