Ράφτινγκ και περιπέτεια στον… Ληθαίο ποταμό στα Τρίκαλα

Floulis Photographers | www.floulis.gr

Συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Με ράφτινγκ στον Ληθαίο σήμερα το πρωί η ομάδα «Trekking Hellas» δίδαξε σε μαθητές Γυμνασίων των Τρικάλων, βασικές αρχές του ράφτινγκ στον Ληθαίο ποταμό.

Ταυτόχρονα οι περίφημες ξαπλώστρες που μετέτρεψαν τον Ληθαίο σε …παραλία υποδέχονταν μαθητές.

Οι δραστηριότητες συνεχίζονται αύριο Σάββατο με τον Ληθαίο ποταμό να είναι και πάλι στο επίκεντρο για βόλτα και χαλάρωση με τις ξαπλώστρες, ενώ θα γίνει και χάραξη ασφαλούς πρόσβασης στο Νηπιαγωγείο Φλαμουλίου με την συμμετοχή Νηπιαγωγών, γονέων, παιδιών.

Στις 6 το απόγευμα, στο «λιμανάκι» του Ληθαίου ποταμού, ο Σύλλογος Δρομέων Τρικάλων σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, το «Europe Direct» Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν αθλητική δράση για τα παιδιά. Τα παιδιά και οι γονείς θα συναντηθούν για να τρέξουν, να παίξουν και να μάθουν για τον αθλητισμό.

                             Πάρτι στον Ληθαίο

Μαθητές από Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσιο των Τρικάλων ήταν οι πρώτοι που απόλαυσαν την «παραλία» στον Ληθαίο ποταμό.

Με πάρτι οι ξαπλώστρες και ο χορός συνδυάστηκαν με τη μουσική των «Stray Waves». Άλλοι ξάπλωναν με φόντο τον Ληθαίο και άλλοι χόρευαν σε συνθήκες …Beach party.

Την ίδια ώρα, μαθητές από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων τοποθετούσαν τις νέες πινακίδες τουριστικής; σήμανσης που δημιούργησε ο Δήμος Τρικκαίων. Σε μια διαδρομή από την κεντρική γέφυρα και μέσω Μουσείου Τσιτσάνη, στον Μύλο Ματσόπουλου.

          Εργαστήρι κίνησης για ΑμεΑ και χρονίως πάσχοντες

Μια πρωτότυπη και άκρως χρήσιμη δράση υλοποιήθηκε στο «Μουσείο Τσιτσάνη», Επρόκειτο για τo «Εργαστήρι Βάδισης και Κίνησης», που απευθύνεται σε άτομα με χρόνια νοσήματα ή κινητικές δυσχέρειες, καθώς και σε συνοδούς τους.

Ο Δήμος Τρικκαίων, η εθελοντική ομάδα «LifeWalkers» και το κέντρο «Αποκατάσταση», συνεργάστηκαν για το εργαστήρι.

Στόχος του, να μάθουν τα άτομα με δυσκολίες ή χρόνια νοσήματα, να περιπατούν με ασφάλεια, άνεση και ευκολία, και να μπορούν – εάν είναι δυνατόν ή αν αποτελεί τμήμα της θεραπείας τους – να γυμνάζονται.

Οι παριστάμενοι στον χώρο, ενημερώθηκαν από ειδικούς επαγγελματίες της Υγείας και έγιναν επιδείξεις και δοκιμές για κίνηση με αναπηρικό αμαξίδιο, με βακτηρία, με άλλα όργανα υποβοήθησης της βάδισης, ενώ υπήρχε και ενημερωτικό βίντεο.

           Με το τρενάκι στην συνάντηση των «Διδύμων»

Με το τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ θα μπορούν οι Τρικαλινοί και οι επισκέπτες να μεταβαίνουν στο πάρκο Αη Γιώργη την ερχόμενη Κυριακή για την 1η Πανελλήνια συνάντηση «Διδύμων».

Έτσι, εκτός από την ποδηλατάδα (έναρξη στις 10 το πρωί από την κεντρική πλατεία) οι επισκέπτες και οι Τρικαλινοί θα μπορούν να μετακινούνται και με το τρενάκι από και προς το πάρκο, με αφετηρία την οδό 28ης Οκτωβρίου, πίσω από την κεντρική πλατεία.

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ