«Πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ και «Κίνημα Αλλαγής» για την απουσία της Ελλάδας

Ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απουσία της Ελλάδας από την διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη.

 «Η ανακοίνωση από την Γερμανική Καγκελαρία των χωρών που συμμετέχουν στη διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, που δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα στην διαδικασία, αλλά  περιλαμβάνει δυο νέους συμμετέχοντες- την Αλγερία  και το Κονγκό – αποτελεί ένα ακόμη πισωγύρισμα για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

Σημειωτέον ότι η Ελλάδα συμμετείχε στην προηγούμενη Διεθνή Διάσκεψη για  τη Λιβύη, στο Παλέρμο της Ιταλίας τον Νοέμβριο του 2018 και μάλιστα σε κορυφαίο επίπεδο, δια του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Συνεπώς, μάλλον δεν είναι η Τουρκία απομονωμένη από την διεθνή κοινότητα, αλλά η Ελλάδα απούσα από μια κρίσιμη διαδικασία που πλέον αφορά τα ίδια τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Και αυτό αποτελεί βαριά ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα είναι απούσα από τη συνάντηση του Βερολίνου για το θέμα της Λιβύης ενώ συμμετέχουν Τουρκία, Αλγερία και Κονγκό.

Η Κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες για αυτό και δεν την απαλλάσσουν οι διαπιστωμένες αβελτηρίες της προηγούμενης Κυβέρνησης. Την είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως», αναφέρει το «Κίνημα Αλλαγής» στην δική του ανακοίνωση.