Ψυχραιμία και τήρηση των οδηγιών

Έκκληση για «ψυχραιμία και τήρηση των οδηγιών που έχουν εκδώσει οι αρμόδιοι Φορείς και το Υπουργείο Υγείας» απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις εξελίξεις με τον «κοροναϊό».

«Ο πιο μεγάλος αντίπαλος είναι ο πανικός» ανέφερε κατά την συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, διαμηνύοντας παράλληλα ότι οι περιπτώσεις αισχροκέρδειας «θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

Σε ό,τι αφορά τις συνέπειες από τον «κοροναϊό» στην Ελλάδα, ανέφερε ότι «λαμβάνονται ήδη μέτρα από το Υπουργείο Τουρισμού» και επισήμανε  πως έχει ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών «μία πρώτη αξιολόγηση για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις στην περίπτωση που το πρόβλημα κλιμακωθεί στην Ευρώπη».

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι «δεν τίθεται κανένα ζήτημα τροφοδοσίας σε κανένα αγαθό» και συνέστησε να μη δημιουργείται «αγωνία και τεχνητή ζήτηση από τους καταναλωτές».

Ο Πρωθυπουργός, τόνισε ότι «είναι σημαντικό να ακολουθούν όλοι στην καθημερινότητά τους τις οδηγίες των Ιατρών και θα συνεχιστεί η καμπάνια ενημέρωσης της Κυβέρνησης» και πρόσθεσε «είναι σημαντική η προσωπική ευθύνη όλων και σε επίπεδο προσωπικής υγιεινής, αλλά και συμπεριφοράς στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα. Πρέπει να ακολουθούνται οι εντολές που έχουν δώσει το Υπουργείο και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για να αποτραπεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά η περαιτέρω διάδοση του ιού και στο πλαίσιο αυτό ο Υπουργός Υγείας έκανε δεκτή την σχετική εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής για αναστολή των εκδηλώσεων του καρναβαλιού στην χώρα».