Ψάχνει πάλι …διμηνίτες για πρόσληψη ο Δήμος Τρικκαίων

Το «πράσινο φως» έδωσε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, για προσλήψεις προσωπικού στον Δήμο Τρικκαίων μετά από αίτημα της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών (Τμήμα ανθρώπινου δυναμικού).

Πρόκειται για έκτακτο προσωπικό  «για την αντιμετώπιση εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών», όπως αναφέρει η Υπηρεσία που στηρίχθηκε σε αίτημα της Διεύθυνσης Καθαριότητας- Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου.

Το θέμα χαρακτηρίστηκε «κατεπείγον» με το αιτιολογικό «το συγκεκριμένο προσωπικό θα καλύψει εποχικές και πρόσκαιρες ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας για εξαιρετικούς λόγους δημόσιας υγείας που επιβάλλουν την κατεπείγουσα και αδιάλειπτη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που προκύπτουν μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού των προσληπτέων της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, για την επικείμενη λήξη των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 2μηνης χρονικής διάρκειας που προσλήφθηκαν και από πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και αναρρωτικές άδειες υπαλλήλων της Διεύθυνσης Καθαριότητας Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης».

Με την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της 3Κ/2018 προκήρυξης του ΑΣΕΠ, οι υπηρεσίες του Δήμου Τρικκαίων στελεχώθηκαν με 16 άτομα, εκ των οποίων 1 παραιτήθηκε από το σύνολο των 31 προκηρυχθέντων θέσεων.

Στην πρόσληψη με έκτακτο προσωπικό 2 μηνών απασχόλησης των υπολοίπων κενών θέσεων της 3Κ/2018, πραγματοποιήθηκε η πρόσληψη μόνο 9 ατόμων (λόγο έλλειψης υποψηφίων) με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, από τις δέκα επτά (17) προκηρυσσόμενες, οι οποίες λήγουν στο 1ο δεκαήμερο του Αυγούστου 2019.

Η εισήγηση της Διεύθυνσης Καθαριότητας – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά κατ΄ ελάχιστον 4 ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων (Γ’ κατηγορίας με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου) και 1 Χειριστή Μηχανήματος Έργου ( Σάρωθρο) προς κάλυψη άμεσων αναγκών.

Μέχρι την ανάληψη καθηκόντων του υπολοίπου προσωπικού της 3Κ/2018 προκήρυξης, για την άμεση και εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Διαχείρισης Αποβλήτων και Περιβάλλοντος του Δήμου Τρικκαίων, κρίνεται απαραίτητη η πρόσληψη προσωπικού για το 1ο δεκαήμερο του Αυγούστου, 16 ατόμων με 2μηνη σύμβαση και συγκεκριμένα:

2 Οδηγοί Απορριμματοφόρων Επικαθήμενων (Γ’+ Ε’ κατηγορίας με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)

2 Οδηγοί Απορριμματοφόρων (Γ’ κατηγορίας με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)

3 Οδηγοί Απορριμματοφόρων (Γ’ κατηγορίας χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)

1 Ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης ή συντηρητής

1 Χειριστής  Μηχανήματος Έργου (καλαθοφόρο)

1 Χειριστής Μηχανήματος Έργου ( Σάρωθρο)

6 Εργάτες – Συνοδοί Απορριμματοφόρων