Προτεραιότητα στην αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων

Σε ενίσχυση των Κέντρων Υγείας αλλά και διατήρηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) προσανατολίζεται το Υπουργείο Υγείας. Παρότι, μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι τα στοιχεία για τις ΤΟΜΥ σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια, το Υπουργείο θα προχωρήσει στην αναδιάρθρωση τους, με στόχο να γίνουν πιο αποτελεσματικές όσον αφορά την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους πολίτες.

Ο Υπουργός δηλώνει πως «Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε με συμβεβλημένους Ιατρούς τα πράγματι υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ, τα οποία θα αναδιαρθρώσουμε και ομοιογενοποιήσουμε για να τα κάνουμε πιο αποτελεσματικά» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της ιλαράς και απεύθυνε νέα έκκληση υπέρ του εμβολιασμού κατά της γρίπης.

Ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στην λειτουργία νέων υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής, επισήμανε πως «δίνουμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, τα οποία θέλουμε να είναι σε πλήρη διασύνδεση με το ΕΚΑΒ, ώστε να αποτελέσουν ένα πλήρες σύστημα επείγουσας φροντίδας. Ενισχύουμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας που υποστηρίζουν τα βαριά περιστατικά και σχεδιάζουμε άμεσα τη λειτουργία νέων υπηρεσιών, όπως το Ολοκληρωμένο Κέντρο Διαχείρισης Εγκεφαλικών Επεισοδίων».