Πρόσληψη Ειδικών Φρουρών για τα …Πανεπιστήμια

Προκηρύχθηκε από την Ελληνική Αστυνομία ο διαγωνισμός για την πρόσληψη των 400 Ειδικών Φρουρών για τα Πανεπιστήμια.

Με την προκήρυξη καθορίζεται ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί σε 400, με δυνατότητα πρόσληψης επιπλέον 600 από λίστα Επιλαχόντων, αν και όταν παραστεί ανάγκη εντός 9 μηνών από την πρόσληψη των αρχικώς Επιτυχόντων.

Από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων, ποσοστό 80% (320 θέσεις), θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Σ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών, των Επαγγελματικών Σχολών και των Σχολών ΟΑΕΔ.

Από τους 600 επιλαχόντες, οι 480 θα προέρχονται από την κατηγορία Α’.

Στο υπόλοιπο ποσοστό 20% (80 θέσεις), θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες, που κατέχουν

α) πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε.) Β’ κύκλου

β) απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου κατά τα ανωτέρω και επιπλέον κατέχουν πτυχίο ΕΠΑ.Λ. ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

Στην κατηγορία αυτή, ως βάση υπολογισμού της βαθμολογίας (μοριοδότησης) του/της υποψήφιου/ας λαμβάνεται ο βαθμός του πτυχίου.

Από τους 600 επιλαχόντες, οι 120 επιλαχόντες θα προέρχονται από την κατηγορία Β’.