Προς υλοποίηση το πιο φιλόδοξο σχέδιο του Δήμου Πύλης στην Πιαλεία Τρικάλων

Στην Πιαλεία Τρικάλων, ξεκίνησε η προσπάθεια για την δημιουργία και εγκατάσταση του «Βοτανικού Κήπου».

Στην Πιαλεία, εκεί όπου παραμένει αναξιοποίητο το «Ασκληπιείο», εκεί που θεωρείται η πατρίδα του Ασκληπιού καθώς είχε ορμητήριο το βουνό του Κόζιακα, εκεί επιχειρείται να αναβιώσει το …παρελθόν.

Ο Δήμος Πύλης με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα με το Εργαστήριο Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου μέσα από το οποίο θα επιχειρηθεί, η υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού σχεδίου.

Στην Πιαλεία, βρέθηκε ο Επίκουρος Καθηγητής Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρήστος Λύκας που είχε μια πρώτη συνεργασία με Υπαλλήλους των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου και αποφασίστηκε το χρονοδιάγραμμα των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν σε 3 ανεξάρτητους χώρους.

Στο χώρο των παλιών λουτρών, στο απέναντι τμήμα του Πάρκου «Ασκληπιού» και στο γειτνιάζοντα χώρο του κοιμητηρίου Πιαλείας.

Ο «Βοτανικός Κήπος», στοχεύει και σε εκπαιδευτικό χαρακτήρα με την προσέλκυση μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, να δώσει την δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τα οφέλη υγείας που προκύπτουν από τη χρήση και την καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών που χρησιμοποιούσε και ο Ασκληπιός αναδεικνύοντας τα πολιτιστικά στοιχεία της Πιαλείας, να δώσει την δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους παραγωγούς για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας με βάση τα φυτά της περιοχής, συντελώντας στην οικονομική στήριξη της ευρύτερης περιοχής και φυσικά να δημιουργήσει μια κοιτίδα τουριστικής προβολής της Πιαλείας.