Προς κατασκευή Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο για ΑμΕΑ στα Τρίκαλα

Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο για ΑμΕΑ, χρηματοδοτεί και κατασκευάζει στα Τρίκαλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός  υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στα Τρίκαλα»,  συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 3 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

Το έργο αξιοποιεί την δωρεά ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Δεληλίγκα και αποδίδει στην κοινωνία των Τρικάλων, σύγχρονη θεραπευτική δομή ημερήσιας φροντίδας αλλά και  με πρόβλεψη διανυκτέρευσης, για άτομα με  κινητικές αναπηρίες, αισθητηριακές αναπηρίες και  νοητική υστέρηση.

Σε οικόπεδο επιφάνειας 11.392,84 τ.μ. στο τέρμα της οδού Πατουλιάς στα Τρίκαλα εκτός σχεδίου πόλεως και εντός Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (σύμφωνα με το Π.Δ. 16/6/1990 (ΦΕΚ 363/Δ/13-7-1990)  γίνεται:

* Αποκατάσταση των υπαρχόντων 2 κτιρίων περιλαμβανομένου και του φέροντος οργανισμού αυτών

* Λειτουργική ενοποίηση των κτιρίων με επεμβάσεις στις όψεις και στο εσωτερικό αυτών (οροφές, δάπεδα, διαχωριστικοί τοίχοι, χώροι βοηθητικοί και υγιεινής, λοιποί χώροι)

* Κατασκευή νέου κτιρίου επιφανείας 507,83 τ.μ. για την εξυπηρέτηση των αναγκών του θεραπευτικού κέντρου

* Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με βελτίωση των προσβάσεων προς τα κτίρια και κατασκευή γηπέδων και λοιπών χώρων άθλησης ΑμΕΑ καθώς και διαμόρφωση χώρου για την τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής ΑμΕΑ

* Προβλέπεται επίσης διαμόρφωση χώρων για θεραπευτική ιππασία, υπαίθριος κινηματογράφος και υπαίθριες διαδρομές.