Προετοιμασία στην Λάρισα λόγω …χειμώνα

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με στόχο τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των πιθανών εκτάκτων καιρικών φαινομένων ενόψει του χειμώνα, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε βαρύτητα κυρίως στην ετοιμότητα των Υπηρεσιών για τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου της Περιφέρειας, αλλά και για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων τα οποία εμφανίζονται συχνά και με μεγάλη ένταση το τελευταίο διάστημα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Κώστας Δεσπόπουλος, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Καραμπούζης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Κ. Γαβριηλίδης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, του Στρατού, της Αεροπορίας, των κατά τόπους Δασαρχείων, των ΔΕΥΑ, των Δήμων, των εθελοντικών οργανώσεων κ.α.

Στη συνάντηση εξειδικεύτηκαν τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν αναφορικά με τις πλημμύρες και χιονοπτώσεις και είναι τα εξής:
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Οι αρμόδιες Υπηρεσίες όπως Διεύθυνση Τεχνικών Έργων– ΔΕΥΑ- ΔΗΜΟΙ να μεριμνήσουν για την εκτέλεση των παρακάτω εργασιών :