Πρεμιέρα του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων

ΣΤΟ Δημαρχείο Τρικάλων, πραγματοποιήθηκαν οι δημαιρεσίες του Δημοτικού Συμβουλίου για την νέα δημαρχιακή περίοδο 2024-2028.

Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ομόφωνα, με Πρόεδρο τον Γιώργο Παναγιώτου, Αντιπρόεδρο την Παρασκευή Βότσιου και Γραμματέα την Έφη Στάμου.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς στην εισαγωγική του τοποθέτηση του, ζήτησε «να τιμηθεί η ψήφος του Τρικαλινού λαού με αίσθημα ευθύνης και στην συμπόρευση για έναν καλύτερο Δήμο, με κάθε παράταξης τηρώντας τον ρόλο του.

Ο Επικεφαλής της παράταξης «Τρίκαλα, τόπος να ζούμε», Γιώργος Ηλιάδης ανέφερε ότι «η αντιπολίτευση θα κινηθεί με το να δίνει στήριξη στην Δημοτική Αρχή, αλλά και να ασκεί αυστηρή κριτική, όπου πρέπει», ενώ ο Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Καΐκης χαρακτήρισε την χρονιά ως «αγωνιστική», επισημαίνοντας ότι «ο ρόλος της παράταξης θα ασκεί πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, με συμμετοχή στους αγώνες των δημοτών».

Ο κ. Παναγιώτου ευχαριστώντας τα μέλη του Σώματος για την εκλογή του, ζήτησε, «συνέπεια από τα Μέλη του», ενώ προανήγγειλε την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, με την σύσταση άτυπης Επιτροπής που θα αποτελείται από το Προεδρείου του Σώματος και τον Δικηγόρο  και Δημοτικό Σύμβουλο Στέφανο Βαβύλη.

Η νέα δημοτική περίοδος επεφύλαξε αλλαγή στις Επιτροπές, καθώς καταργήθηκαν η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, και την θέση τους πήρε η Δημοτική Επιτροπή. Για αυτή, διεξήχθη μυστική ψηφοφορία με διαφορετική κάλπη για τη συμπολίτευση και για την αντιπολίτευση συνολικά.
Πρόεδρος ορίστηκε από τον Δήμαρχο, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοίκησης Σοφία Αλεστά.

Μετά τις προτάσεις των Επικεφαλής των παρατάξεων και την διεξαχθείσα ψηφοφορία, μέλη της Επιτροπής εξελέγησαν:
Από την συμπολίτευση οι Κώστας Αργυρίου, Γιώργος Καταβούτας, Έφη Λεβέντη, Δήμητρα Νάτσινα, Ζωή Παπαναστασίου. Αναπληρωματικοί οι Μιχάλης Λάππας, Παναγιώτης Ντιντής, Βασίλης Τσιούτσιας, Θωμάς Μερτσιώτης, Χρήστος Ζαραμπούκας.
Από την αντιπολίτευση εξελέγησαν οι Γιώργος Καΐκης, Γιώργος Ηλιάδης, Αντώνης Λάππας. Αναπληρωματικοί οι Γιάννης Τριγώνης, Λόρεν Κασσοπούλου, Λάμπρος Ντουρλιός.

Επίσης , πραγματοποιήθηκε και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που ευλόγησε  ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Αρχιμανδρίτης Αλεξίος Κανίνας.