Πρεμιέρα την Τετάρτη για τον «Μύλο των Ξωτικών»

Την απόφαση να λειτουργήσει από την ερχόμενη Τετάρτη και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2022, ο «Μύλος των Ξωτικών», πήρε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων.

Η απόφαση συνοδεύεται από κανόνες τήρησης υγειονομικών κανόνων προστασίας απέναντι στον covid-19, καθώς, θα επιτρέπεται η είσοδος στο συγκεκριμένο θεματικό πάρκο μόνο των εμβολιασμένων και όσους έχουν νοσήσει από τον ιό πολιτών ενώ θα ζητείται self test για παιδιά έως 12 ετών.

Θα υπάρχουν μόνο μία είσοδος και μία έξοδος και όλες οι θεματικές δράσεις έχουν μεταφερθεί στον ανοιχτό χώρο πέριξ του κτιρίου του Μύλου.

Το διάστημα μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, σε αναμονή της ΚΥΑ για τη λειτουργία των θεματικών πάρκων, το προσωπικό του Μύλου θα εκπαιδευτεί πλήρως, προκειμένου να ανταποκριθεί με ακρίβεια σε όλα τα νέα δεδομένα (υγειονομικά πρωτόκολλα, συνεργασία και επικοινωνία με τους επισκέπτες κ.α.). Ταυτόχρονα, το προσωπικό που θα εργαστεί για τις ανάγκες του «Μύλου των Ξωτικών» θα είναι εμβολιασμένο.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και για εμάς η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Δεν μπορούμε όμως να κλείσουμε την πόλη, να ταμπουρωθούμε μόνοι μας, να κλειστούμε στον εαυτό μας και να κλαίμε την μοίρα μας.

Είμαι σίγουρος πως τα μέτρα για την λειτουργία του ΄΄Μύλου των Ξωτικών΄΄ θα τηρηθούν αυστηρά, όπως επίσης το ίδιο θα κάνουν και όλοι οι καταστηματάρχες της πόλης, είτε πρόκειται για την εστίαση, είτε όχι», ανέφερε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, απευθυνόμενος μέσω …τηλεδιάσκεψης (λόγω νόσησης από τον covid-19) στα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας πως η απόφαση της λειτουργίας του «Μύλου των Ξωτικών» είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, όπως και του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων.