Πράξη απελπισίας η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Βουλή μίλησε ο Τρικαλινός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, στην συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Σκρέκας, κατά την έναρξη της ομιλίας του, τόνισε ότι «η κατάθεση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Κυβέρνησης αποτελεί ομολογία αποτυχίας αλλά και πολιτική πράξη απελπισίας, καθώς η αντιπολίτευση δεν έχει να προτείνει καμία ουσιαστική λύση για τα προβλήματα των πολιτών.

Η σύγκριση του πως κυβερνήσατε τα χρόνια που βρεθήκατε στην διακυβέρνηση αυτού του τόπου, σε σχέση με το πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ. δημιουργούν σήμερα συνθήκες ανάπτυξης για όλους, ακόμα και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, είναι  συντριπτική υπέρ της σημερινής κυβέρνησης».

Ο κ. Σκρέκας, κατέθεσε αναλυτικά στοιχεία σε όλους τους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος, επισημαίνοντας ότι «η ΝΔ μετέτρεψε τις κρίσεις σε ευκαιρίες και διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση των τελευταίων δεκαετιών. Δεν θα κριθούμε από τα λόγια αλλά από τις πράξεις μας. Διαθέσαμε 8 δις ευρώ για την στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Ο Υπουργός, ανέδειξε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή «μάχη» για το οριζόντιο πλαφόν, με την πρόταση που είχε καταθέσει από τον περασμένο Μάρτιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του, ανέφερε ότι «Η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια για να ξεκαθαρίσει το όποιο θέμα προκύπτει. Αυτός είναι ο θεσμός που έχει την ευθύνη να φωτίζει και να διασφαλίζει τη νομιμότητα και όλοι μας οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε το έργο του. Στην Ελλάδα οι θεσμοί λειτουργούν και είναι αλήθεια ότι η αμφισβήτηση τους είναι ολέθρια και επικίνδυνη ακροβασία».