«Πράσινο φως» για νέο υπόγειο αρδευτικό σύστημα στην Φαρκαδόνα

Το «πράσινο φως» πήρε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαδικασία για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου άρδευσης της κτηματικής περιοχής Φαρκαδόνας, με την κατασκευή υπόγειων αγωγών σε μήκος 20,4 χιλιομέτρων.

Εγκρίθηκε το πρακτικό  της Επιτροπής διεξαγωγής του διαγωνισμού για την ανάθεση κατασκευή του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.123.901,35 ευρώ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης – ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρόκειται για έργο ζωτικής σημασίας στην παραγωγική διαδικασία για την Πηνειάδα, το Κεραμίδι, την Κρήνη, την Χρυσαυγή, το Γριζάνο, το Ζάρκο, την Φαρκαδόνα και τον Πετρόπορο

Το έργο αφορά στην υπογειοποίηση των υφιστάμενων αγωγών άρδευσης και στον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των υφιστάμενων γεωτρήσεων.

Με τον τρόπο αυτό θα γίνεται ορθολογικότερη διαχείριση του υπόγειου νερού αλλά και της ενέργειας που καταναλώνεται. Επιπλέον με τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων αρδευτικών γεωτρήσεων θα αποφευχθούν οι δαπανηρές και μακροπρόθεσμα μη αποτελεσματικές επεμβάσεις διαρκούς συντήρησης των εξοπλισμών των γεωτρήσεων εξαιτίας της παλαιότητας τους.