«Πράσινο φως» για …αποχέτευση σε συνοικίες των Τρικάλων

Μπορεί να είμαστε μια … «ανάσα» από το 2020 αλλά υπάρχουν συνοικίες στην πόλη των Τρικάλων που δεν έχουν …αποχέτευση.

Όσο και να αυτό ακούγεται οξύμωρο για μια πόλη που …αυτοδιαφημίζεται ως «έξυπνη» και ως «πρωτοπόρος στην τεχνολογία», είναι πραγματικότητα ότι δεν υπάρχει ούτε σύστημα αποχέτευσης σε συνοικίες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση …ΘΑ αρχίσει η διαδικασία για το δίκτυο ακαθάρτων στις συνοικίες «Πάσχου» και «Εργοστασίου Γάλακτος» καθώς το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Τρικάλων ενέκρινε τη μελέτη και τους όρους δημοπράτησης του σχετικού έργου που θα δώσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στις 2 αυτές συνοικίες.

Συνολικά προβλέπεται η κατασκευή δικτύου αγωγών σε μήκος σχεδόν 9 χλμ. καθώς και η κατασκευή συνολικά 209 φρεατίων ακαθάρτων με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 1.640.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Φυσικά για να φτάσουμε στο σημείο να αποκτήσουν αυτές οι συνοικίες δίκτυο αποχέτευσης, θα περάσουν κάτι …χρόνια, αφού θα πρέπει να ακολουθήσει η απόφαση έγκρισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, μετά να …αναρτηθεί το έργο για δημοπράτηση, να ακολουθήσει ο διαγωνισμός, να βρεθούν εργολάβοι, να ακολουθήσουν οι ενστάσεις, να εκδοθεί η οριστική απόφαση,  να ξεκινήσει ο εργολάβος, να πάρει …παρατάσεις και κ.λ.π….