«Πράσινο φως» από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων για τον νέο ποδηλατοδρόμο

Μετά από καιρό από την …προαναγγελία για κατασκευή νέου ποδηλατοδρόμου στα νοτιοανατολικά της πόλης που θα συνδέει το «Μουσείο Τσιτσάνη» με τον δρόμο για το πάρκο στο Ριζαριό, το έργο με προϋπολογισμό 725.000 ευρώ, πήρε την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο ποδηλατοδρόμος θα είναι περίπου 2,5 χλμ με την  χρηματοδότηση του έργου από το ΠΕΠ Θεσσαλίας όπου κατατέθηκε η μελέτη που εκπόνησε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας.

Η διαδρομή περιλαμβάνει τις οδούς, Εθνικής Αντίστασης, Ζέρβα, Κατσιμήδου, Σπετσών, Σπετσοπούλας, Λέσβου, Γέφυρα Εθνικής Αντίστασης και Καλυψούς.

Για την ασφαλή κυκλοφορία του ποδηλάτου από την οδό Εθν. Αντιστάσεως προς την οδό Κατσιμήδου, πεζοδρομείται το πρώτο τμήμα της οδού Ζέρβα και ενοποιείται ο χώρος μπροστά από το Κλειστό Γυμναστήριο, μονοδρομείται το υπόλοιπο τμήμα της οδού Ζέρβα, η οδός Θεοτοκοπούλου. η οδός Λέσβου (από την οδό Καρδίτσης μέχρι τη γέφυρα της Αρριανού με κατεύθυνση προς τη γέφυρα της Αρριανού), με διαμόρφωση ποδηλατόδρομου επί ασφάλτου, ενώ στην διασταύρωση των οδών Σπετσοπούλας και Αλοννήσου διαμορφώνεται κυκλικός κόμβος και άλλα συνοδά έργα.