«Πρασινίζουν» ποτάμια των Τρικάλων

Με χρηματοδότηση ύψους 366.000 ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο», ο Δήμος Τρικκαίων, προχωρά σε σχέδιο δενδροφύτευσης του «Ληθαίου» και του «Αγιαμονιώτη».

Σε αυτή την περιβαλλοντική παρέμβαση, σχεδιάζεται να φυτευτούν 1.300 δένδρα στους 2 ποταμούς των Τρικάλων.

Πέρυσι με ποσό 1 εκ. ευρώ, είχαν καθαρισθεί τα 2 ποτάμια και μετά τον «Ιανό» και με στόχο την ανεμπόδιστη ροή των υδάτων.
Επιχειρείται επίσης με την παρέμβαση, να μπορούν οι πολίτες να επισκέπτονται τα ποτάμια, σε συγκεκριμένα σημεία, να απολαμβάνουν τις όχθες και το περιβάλλον.

Οι φυτεύσεις για τον Ληθαίο ποταμό, θα πραγματοποιηθούν από την γέφυρα στην Εθνική Οδό Τρικάλων – Ιωαννίνων μέχρι τα ΤΕΦΑΑ και για τον Αγιαμονιώτη ποταμό, από το ύψος της συνοικίας του Πύργου μέχρι την συμβολή του με τον Ληθαίο ποταμό, στα νοτιοανατολικά της συνοικίας Αγίας Μονής.

Στον «Αγιαμονιώτη», εξαιρείται το τμήμα πίσω από το πάρκο Ματσόπουλου («νησάκι») μέχρι την παραλία «Ζάχαρη», καθώς ήδη υπάρχει χωριστή μελέτη ανάπλασης και αναβάθμισης.

Τα 1.300 δέντρα και θάμνοι που θα φυτευτούν, είναι 800 δένδρα σφενδάμου, μουριάς, ιτιάς, καστανιάς, καρυδιάς, κουτσουπιάς, σοφόρας, κυπαρισσιού Αριζόνας, λιγούστρου, φτελιάς, ροβίνιας, λικιδάμβαρης, βελανιδιάς, ιτιάς κλαίουσας, κέλτις, τίλιου, μαύρης πεύκης, μοσχοϊτιάς, παυλώνιας, φράξου μεγάλου, σορβιάς, ιπποκαστανιάς, ταξόδιου, πλατάνου Ανατολικού, σκλήθρου, κέδρου ντεοντάρα  και 500 θάμνοι κυδωνίαστρου αειθαλούς, λαγκεστρέμιας, κάννας, μυρτιάς, λυγαριάς, μαόνιας, κουμαριάς, βιγόνιας, γιασεμιού κίτρινου.