Ποσό 2 εκ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Δήμου Αλμυρού, αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων από θεομηνία του περασμένου Ιανουαρίου, προχωρούν προς υλοποίηση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την διάθεση των πιστώσεων από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προκηρύχθηκε ανοιχτή ηλεκτρονική διαδικασία για την σύναψη δημόσιας σύμβασης.

Αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού και πιο συγκεκριμένα στα τμήματα Αλμυρού, Πλάτανου, Βρύναινας, Μικροθηβών, Πηγάδι Πτελεού, Ανάβρα και σε κάποια σποραδικά σημεία της ευρύτερης περιοχής.

Ο μεγάλος όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βλάβες κυρίως στο οδόστρωμα, και στις τάφρους αποχέτευσης ομβρίων. Προκλήθηκαν εκτεταμένες καθιζήσεις και αποσαρθρώσεις σε τμήματα του οδικού δικτύου καθώς επίσης  βλάβες στον εξοπλισμό των οδών όπως στηθαία, στύλοι επισήμανσης οριογραμμών.