Πήρε την …υπόσχεση ο Κώστας Σκρέκας

Μέσα από τηλεδιάσκεψη, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, πήρε την …υπόσχεση από τις ιδιωτικές εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος να ακολουθήσουν το παράδειγμα της ΔΕΗ και να απορροφήσουν μέρος των ανατιμήσεων στις λιανικές τιμές του ρεύματος που προκύπτουν από την ενεργοποίηση των ρητρών αναπροσαρμογής.

Οι ιδιωτικές εταιρείες, υποσχέθηκαν να επανασχεδιάσουν τα τιμολόγια, ζητώντας από τον κ. Σκρέκα, ταχύτατη είσπραξη των χρημάτων από το Ειδικό Ταμείο που συστήνει το Υπουργείο για την οικονομική στήριξη των πολιτών ώστε να μην νιώσουν τις αυξήσεις στην τσέπη τους, με τον κ. Σκρέκα να τονίζει την πολιτική βούληση για ταχεία λειτουργία του Ειδικού Ταμείου για να φανεί η πίστωση από την κρατική επιδότηση στους λογαριασμούς των καταναλωτών χαμηλής τάσης μετά την πίεση στην αγορά που προκαλεί η εξέλιξη των χονδρεμπορικών τιμών που οφείλεται σε διεθνείς εξωγενείς παράγοντες.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Αθανάσιος Δαγούμας, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της ΡΑΕ για την ενίσχυση της διαφάνειας και την προώθηση του ανταγωνισμού στον κλάδο ηλεκτρικής ενέργειας.