Περιοδείες και κάλεσμα σε μια διαφορετική κεντρική προεκλογική ομιλία

Στα Δημοτικά Διαμερίσματα Πηγή, Δροσερό, Παλαιομονάστηρο και Γόμφους, βρέθηκε η Κατερίνα Παπακώστα που αντίκρισε μεγάλη αποδοχή του κόσμου προς το πρόσωπο της και ανταλλάσσοντας ευχές για ξεκάθαρη νίκη της Ν.Δ. και την κατάκτηση της αυτοδυναμίας στις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Στην Πηγή, η κ. Παπακώστα, μετά από έναν εγκάρδιο χαιρετισμό του Υποψηφίου Δημάρχου Πύλης Θεόδωρου Χήρα, άνοιξε την συζήτηση κάνοντας λόγο για «4ετία μαχών που κερδήθηκαν με κόπο, έχοντας μάλιστα απέναντι όχι μόνο τις εξωγενείς κρίσεις, αλλά και αντιπολίτευση που στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων».

Η Υποψήφια Βουλευτής, αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα στήριξης που παρασχέθηκαν σε ένα μεγάλο μερίδιο των πολιτών, κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας, αλλά και σε όσα ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε, εξαίροντας μάλιστα, την πρόνοια με την οποία η παράταξη φρόντισε να περιλάβει ακόμα περισσότερες κοινωνικές ομάδες, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το σύνολο του πληθυσμού.

«Στόχος είναι η εικόνα που καταφέραμε να δημιουργήσουμε για την χώρα μας προς το εξωτερικό, αλλάζοντας τα κακώς κείμενα, να έχει πραγματικό αντίκρισμα και στο εσωτερικό της. Να αισθάνονται οι πολίτες πως ζουν σε ένα κράτος, δίκαιο, κοινωνικό, ισχυρό. Να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά στην ψηφιοποίηση, αλλά και την πράσινη ανάπτυξη. Να βγάλουμε από πάνω μας την ταμπέλα του ΄΄φτωχού συγγενή΄΄ της Ευρώπης και θα τα καταφέρουμε», ανέφερε η κ. Παπακώστα που τόνισε την σημασία συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, αλλά και στην αξιολόγηση των Υποψηφίων που διεκδικούν την είσοδο τους στην Βουλή.

«Σε αυτή την αναμέτρηση διαλέγουμε να πάμε την χώρα μπροστά, δείχνοντας εμπιστοσύνη σε Κυβέρνηση και σε Πρωθυπουργό που απέδειξαν ότι έχουν τα αντανακλαστικά, την γνώση και την μαχητικότητα που απαιτείται για να επιτευχθεί ο στόχος», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «οι Υποψήφιοι πρέπει να κριθούν με βάση την αξιοσύνη, αλλά και την ετοιμότητά τους να σταθούν μαζί δίπλα στον Πρωθυπουργό και μπροστά στην μάχη της επόμενης 4ετίας».

Η διαρκής παρουσία της Υποψήφιας Βουλευτή της Ν.Δ., καθόλη την διάρκεια της Βουλευτικής της θητείας, στο πλευρό των πολιτών, φαίνεται πως μέτρησε θετικά στην συνείδηση του κόσμου, με τους κατοίκους των οικισμών του Δήμου Πύλης, να την υποδέχονται με χαρά, δηλώνοντας με υπερηφάνεια την στήριξη τους στην ΄΄Βουλευτή της καρδιάς τους΄΄, όπως την αποκαλούν.

Συμμετέχοντας σε παραγωγικό διάλογο μαζί τους, η κ. Παπακώστα αναφέρθηκε στην πρόοδο του κράτους, στις πολιτικές ανάπτυξης και τα έργα που δρομολογήθηκαν από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ τόνισε πως «οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα κατά την διάρκεια της τελευταίας 4ετίας, αλλά και η σθεναρή αντίσταση, κυρίως δε η αδράνεια, σε πολλές περιπτώσεις,  της αντιπολίτευσης, μας πείσμωσαν ακόμα περισσότερο, για αυτό και η νέα θητεία θα είναι ακόμα πιο παραγωγική, πιο αποτελεσματική και ανάλογη των προσδοκιών των πολιτών αυτής της χώρας».

Στο επίκεντρο του διαλόγου βρέθηκαν οι πολιτικές ενίσχυσης της οικονομίας που προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, αλλά και τα μέτρα στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

«Είναι προτεραιότητα της Κυβέρνησης να βρεθούμε ακόμα πιο κοντά στους νέους, στις οικογένειες, αλλά και στους συνταξιούχους, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους, δίνοντας ευκαιρίες για δημιουργία και πρόοδο. Η νέα 4ετία δεν θα βρει κανέναν μόνο»,  δήλωσε η κ. Παπακώστα.

Οι προεκλογικές επισκέψεις της κ. Παπακώστα συνεχίστηκαν σε Δημόσιες Υπηρεσίες των Τρικάλων, όπου την υποδέχτηκαν οι επικεφαλής των τοπικών γραφείων της ΔΕΗ, ΔΕΥΑΤ, ΔΥΠΑ και Αστικού ΚΤΕΛ, για να συζητήσουν μαζί της τις ανάγκες των Υπηρεσιών τους, αλλά και τις πολιτικές που περιλήφθηκαν στο πρόγραμμα της Ν.Δ. για την επόμενη 4ετία.

«Η ενεργειακή κρίση δεν άφησε μεγάλα περιθώρια αντίδρασης στους καταναλωτές, που κλήθηκαν να επωμιστούν δυσανάλογα μεγέθη κόστους. Η Κυβέρνηση για ακόμα μία φορά, ανέπτυξε άμεσα μηχανισμούς αντίδρασης, ανακουφίζοντας σημαντικά τα νοικοκυριά, απορροφώντας, μέσω της κρατικής επιδότησης τις υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων», ανέφερε η κ. Παπακώστα, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στην «ψηφοθηρική» στάση της αντιπολίτευσης, η οποία «επιμένει να διαστρεβλώνει συστηματικά την αλήθεια με σκοπό να επηρεάσει την κοινή γνώμη, λίγο πριν τις εκλογές».

Κατά την επίσκεψή της στα γραφεία της Δ.Υ.Π.Α., η κ. Παπακώστα, ενημερώθηκε για τα ποσοστά συμμετοχής των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα, στα προγράμματα επιμόρφωσης, αλλά και για τα αποτελέσματα επαγγελματικής αποκατάστασης ανά τομέα εξειδίκευσης.  «Κλείνουμε την 4ετία αυτή, έχοντας επιτύχει τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας της τελευταίας 12ετίας, ενώ ο στόχος για την επόμενη περίοδο είναι, όχι μόνο να ρίξουμε το ποσοστό αυτό κάτω από το 10%, αλλά και να εξασφαλίσουμε καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας για το εργατικό δυναμικό της χώρας μας».

Στην βάση ενός δίκαιου και κοινωνικού κράτους, κινήθηκε και η συζήτηση της κ. Παπακώστα με τους Υπαλλήλους της Διοίκησης του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων, οι οποίοι σε υπόμνημα που παρέδωσαν στην Υποψήφια Βουλευτή, διεκδικούν ίση μεταχείριση στην μεταφορά των επιβατών, ανάλογη αυτής που απολαμβάνουν οι επιβάτες της πρωτεύουσας. Μειωμένο εισιτήριο, δωρεάν μετακινήσεις σε συνταξιούχους και ανέργους, επιδοτήσεις άγονων γραμμών, αλλά και ειδικών κατηγοριών επιβατών, βρίσκονται στην λίστα των αιτημάτων, μαζί με την διεκδίκηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα εισιτήρια, αλλά και την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης των οχημάτων.

Σήμερα Κυριακή η κ. Παπακώστα θα επισκεφθεί στις 11 το πρωί το Μαλακάσι στις 11.30 τον Κορυδαλλό, στις 12 το μεσημέρι την Πεύκη, στις 12.45 την Τρυγόνα, στην 1.15 το Ορθοβούνι, στην 1.45 την Μεγ. Κερασέα, στις 7 το απόγευμα την Κρύα Βρύση και στις 8 το βράδυ την Διάβα.

Εντωμεταξύ, σε ομιλία διαφορετική από τα συνηθισμένα, προσκαλεί τους Τρικαλινούς ψηφοφόρους, η κ. Παπακώστα.

Η κ. Παπακώστα, ολοκληρώνοντας την πρώτη της κοινοβουλευτική θητεία, προσκάλεσε τους συνυποψήφιους της σε μία δίκαιη αναμέτρηση ήθους και αποτελεσμάτων, προτρέποντας τους να γίνουν παράδειγμα για τον τόπο και την νέα γενιά.

«Η αλλαγή που θέλουμε για τον τόπο μας, ας ξεκινήσει από εμάς τους ίδιους», αναφέρει σε κάθε της ομιλία, καθόλη την διάρκεια της προεκλογικής της περιοδείας.

Πιστή σε όσα πρεσβεύει και οραματίζεται, αποφάσισε φέτος να κάνει τη διαφορά ακόμα και στην προεκλογική της ομιλία, ανατρέποντας τα στερεότυπα, που θέλουν τους πολίτες να συνωστίζονται σε δρόμους και πλατείες, και προσκαλώντας τους σε μία δημιουργική και… διαδραστική συνεύρεση, στον πολυαγαπημένο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου.

Η κεντρική της ομιλία, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 15 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ και αναμένεται να συζητηθεί…

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: https://youtu.be/_tygIwc-6j4