Περιμένοντας τον …ΕΛΓΑ

Καταστροφές στην αγροτική παραγωγή, προκάλεσε το χθεσινό απογευματινό μπουρίνι στα Μεγάλα Καλύβια.

Δίπλα στους πληγέντες παραγωγούς, βρέθηκε και ο Υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Θανάσης Λιούτας που διέκοψε το πρόγραμμα των προεκλογικών περιοδειών του.

Ο κ. Λιούτας, διαπίστωσε το μεγάλο μέγεθος των ζημιών και επικοινώνησε άμεσα τόσο με τον Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Μπαγινέτα, όσο και με τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Λάρισα, ώστε άμεσα να λάβουν χώρα όλες οι κατάλληλες ενέργειες για να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί.

Την ίδια ώρα, την περιοχή, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, που διαπίστωσε πέρα από την ζημιά και την έντονη ανησυχία των πληγέντων αγροτών.

Ο κ. Μιχαλάκης, στάθηκε στις συνεχείς βροχοπτώσεις το τελευταίο δίμηνο, που έχουν προξενήσει προβλήματα στον αγροτικό κόσμο σε όλο τον Νομό Τρικάλων.

«Δεν έχουμε μόνο σήμερα πρόβλημα στα Μεγάλα Καλύβια. Εδώ και 60 ημέρες βρέχει συνέχεια σε όλο τον Νομό Τρικάλων, σε Φωτάδα, Κάτω Ελάτη, Βασιλική και Νομή. Σήμερα, επισκέφθηκε την περιοχή η επόπτρια του ΕΛΓΑ μαζί με το συνεργείο για να καταγράψουν τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες.

Υπάρχει πρόβλημα για το βαμβάκι, για το καλαμπόκι, για τα σιτηρά, τις δενδρώδεις καλλιέργειες και για καπνά. Γίνονται συνεχώς αναγγελίες. Πιστεύω ότι για ακόμα μια φορά η Πολιτεία θα σκύψει στο πρόβλημα, όπως γίνεται πάντα. Το βαμβάκι έχει μείνει 30 ημέρες πίσω και βλέπουμε ότι δύσκολα θα καλλιεργηθεί και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα υπάρξει ζήτημα για τους παραγωγούς», ανέφερε ο κ.  Μιχαλάκης.

Παράλληλα, επισήμανε πως «η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό των ανθρώπων της παραγωγής, κάνοντας ότι είναι δυνατόν από την δική τους πλευρά, για να τρέξουν οι διαδικασίες και να μπορέσουν να λάβουν τις αποζημιώσεις».