Παρέμβαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων, καταδικάζει την επίθεση -χειροδικία, γονέα και Εκπαιδευτικού της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων εις βάρος του Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, τις απειλές και την απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος συναδέλφων μας, που έλαβε χώρα την Δευτέρα, 24/10/22,στο χώρο του Σχολείου, με αφορμή την κλήρωση και επιλογή των Σημαιοφόρων του σχολείου.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες και μια σειρά παρόμοιων επιθέσεων από γονείς που «υπερασπίζουν» την άποψη τους με αυτόν τον τρόπο σε βάρος Εκπαιδευτικών της σχολικής κοινότητας δεν συνάδουν με τους κανόνες που διέπουν την λειτουργία των Σχολείων και της κοινωνίας γενικότερα. Διαταράσσουν το παιδαγωγικό κλίμα και τον εγκλιματισμό των μαθητών μας στην σχολική ζωή.

Οι τακτικές της αυτοδικίας όχι μόνο δεν λύνουν προβλήματα αλλά δημιουργούν περαιτέρω ανασφάλεια στους μαθητές μας. Οι διακριτοί ρόλοι και ο σεβασμός τους από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς της σχολικής κοινότητας και η αγαστή συνεργασία, αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων που θέτει το Δημόσιο Σχολείο και διασφαλίζει την προάσπιση των δικαιωμάτων μαθητών και  Εκπαιδευτικών.

Ο χώρος του Δημόσιου Σχολείου είναι χώρος διακίνησης ελεύθερα ιδεών και δημοκρατικών αρχών.

Σε καμιά περίπτωση την υπερπροσπάθεια, σε αντίξοες συνθήκες, που καταβάλουν οι συνάδελφοί μας δεν θα την σταματήσουν χουλιγκάνικες συμπεριφορές.

Ο ΣΕΠΕ και η ΔΟΕ καλύπτουν νομικά και συνδικαλιστικά τους συναδέλφους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ