Παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα και ανοίγουν τα Σχολεία Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης

Συνέχιση εφαρμογής των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων σε όλη την χώρα για ακόμα 1 εβδομάδα, δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από Νομό σε Νομό, συνεχίζουν να ισχύουν τα sms και οι έντυπες δηλώσεις, απαγορεύεται η νυχτερινή μετακίνηση από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί με τις γνωστές εξαιρέσεις και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Την ίδια ώρα, στις τάξεις τους επιστρέφουν από την Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της χώρας.

Στις «κόκκινες» περιοχές, θα ανοίξουν μόνο τα Γυμνάσια και οι μαθητές Λυκείου θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση, ενώ τα Λύκεια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές.

Η επαναλειτουργία των Σχολείων θα γίνει με την αυστηρή τήρηση των κανόνων, υπάρχει η εδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr, μέσω της οποίας Εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον covid.

Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, όπως και στην Α/Βάθμια Εκπαίδευση.

Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (όπως Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) παραμένουν για την ώρα σε εξ΄ αποστάσεως λειτουργία.

Φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο μετακίνησης συνολικής διάρκειας έως 3 ημερών με απαραίτητο δικαιολογητικό την λήξη του σχετικού μισθωτηρίου.