Παραμένει με …άγριες διαθέσεις ο Απρίλιος

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων  που εκδόθηκε από την  ΕΜΥ, νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αύριο Σάββατο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πολύ θυελλώδεις ανέμους, χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια όπου θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Από αύριο το μεσημέρι προβλέπονται στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, ισχυρές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως ισχυρά κατά διαστήματα στις Σποράδες από το απόγευμα του Σαββάτου, μέχρι το μεσημέρι της ερχόμενης  Κυριακής ενώ εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από το απόγευμα της Κυριακής.

Άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων με ένταση 7 με 9 μποφόρ, θα πνέουν το Σάββατο αρχικά στα δυτικά και νότια και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο. Την Κυριακή σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι, οι οποίοι τη Δευτέρα θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ).

Οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες με ένταση 8 με 9 μποφόρ, προβλέπεται να διατηρηθούν στο Αιγαίο μέχρι και τις πρωινές ώρες της ερχόμενης Τετάρτης.

Χιονοπτώσεις, θα σημειωθούν κυρίως το Σάββατο και την Κυριακή στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα) της κεντρικής και βόρειας χώρας και θα είναι κατά τόπους πυκνές στην Θεσσαλία. Εξασθένηση, αναμένεται από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.